Meglepő módon ünnepelte a nemzeti ünnepét Franciaország

A franciák nemzeti ünnepén, július 14-én magasra tette a lécet a katonai zenekar. Ha hiszed, ha nem, Daft Punk dalokkal indulóztak. Mutatjuk is, hogyan. 

A franciáknál július 14-én a nemzeti ünnep alkalmából rengeteg programmal készülnek, melyek között ott szerepel minden évben a katonai zenekar produkciója is. Általában katonai indulók és a himnusz tartozik a repertoárjukba, de idén a Champs-Elysees-n valami merően újat hallhatott a közönség.

Miután Nizza himnuszát elfújta a zenekar – emlékezve ezzel a várost ért tavalyi terrortámadásra – vidámabbra vették a figurát, és Daft Punk egyveleget kezdtek játszani bő 3 percig, melyet a videón jól láthatóan Emmanuel Macron francia elnök nagyon élvezett, a közönség soraiból szintén mosolygós, nevető arcokat lehetett látni és még a díszvendég szerepében tetszelgő Donald Trump amerikai elnök is – arckifejezése ellenére – élvezte az előadást.

Persze erről már múlt héten beszámoltak a híroldalak, mindenhol olvashattunk róla, de akkor ez a cikk mitől is lesz több mint az eddig látottak!?

Hát attól, hogy utánamentünk ennek a Daft Punk zenekari egyvelegnek, melyről kiderült, hogy egy Tom Wallace nevű tag hangszerelte, még pedig a Pentatonix együttes Daft Punk című dala alapján, melynek a kottáját is megtaláljuk YouTube-on.

A fenti 3 perces részlet a Pentatonix hihetetlen, de több mint 250 milliószor lejátszott Daft Punk című dalából lett kiemelve és áthangszerelve, ami egyértelműen a francia duó zenéinek egyvelegéből született, még pedig ilyen formában előadva:

Az eredeti DP egyveleg 7 dalból került összeollózásra, de az indulóhoz csak 5 dalt tartalmazó részletek kerültek átdolgozásra, melyek pontosan ezek a dalok:

A fenti dalcímekre be is linkeltük a zenék videóit, úgyhogy külön-külön is könnyen meghallgathatjuk őket, a francia zenekarnak pedig küldünk a megvalósításért egy nagy ötöst!