Üdv Keszthelyen, Nyugat-Balaton megunhatatlan városában

Kultúrálódás a „Főúri utazások, úti kalandok” kiállításon Keszthelyen, majd kikapcsolódás a zalakarosi élményfürdőben vagy a vonyarcvashegyi strandon – ilyen egy tökéletes nap a Balaton nyugati partján.

A nyugati part egyik legizgalmasabb városa minden kétséget kizáróan Keszthely. A látványosságokban nem szűkölködő múzeumváros többek között Babamúzeummal, Csigaparlamenttel, Történelmi Panoptikummal, Cadillac Múzeummal és Marcipán Múzeummal várja az oda látogatókat. Nemrégiben befejeződött a Festetics kastély korabeli tervek alapján végzett felújítása, ahogy a kiállításoknak helyet adó Amazon Szálló is újjáépült. A korábbi szállóba az 1880-1930-as évek főúri utazásainak hangulatát csempészték vissza: a kiállításon megtudhatjuk, mi került egy útiládába, megismerhetjük a Habsburg Birodalom úthálózatát, de megnézhetjük egy korabeli termes vasúti kocsi renovált mását is.

Könnyedebb vizes szórakozásért irány Zalakaros vagy Vonyarcvashegy! A zalakarosi élményfürdőben igazi nagyágyúkkal készültek az idei strandszezonra: több mint 400 méter hosszú csúszdaelemekkel, közel 20 méteres indító magassággal és öt új csúszdával várják az igazán bátrakat. Mindezzel ellentétben, a Keszthelyi-fennsík déli lankáin elterülő Vonyarcvashegy a természetes vízben űzött sportok szerelmeseinek lelőhelye. Ez főként a vonyarci Lidó strandnak és annak 140 méter mélyen benyúló vízisípályájának köszönhető, de szörfiskola is üzemel arrafelé, ahogy csónakázásra is van lehetőség.