Jobb, ha most rögtön megváltoztatod az iCloud-jelszavad!

Az Apple-t egy, magát Turkish Crime Familynek hívó hackercsoport zsarolta meg, azt állítva, hogy legalább 300 millió iCloud-hozzáférést szereztek meg. Amennyiben az Apple nem fizeti meg a 75 ezer dolláros váltságdíjat Bitcoinban vagy Ethereumban, esetleg 100 ezer dollár értékű iTunes-ajándékkártyában, a hackerek törlik a felhasználók adatait – írta korábban a hvg.hu.

Az Apple állítja, hogy csupán blöffről van szó, a cég szóvivője mégis arra kéri a felhasználókat, hogy változtassák meg jelszavaikat a biztonság kedvéért.

A jelszóváltoztatást így tehetjük meg mobilon: Beállítások → iCloud. Felül, ahol a nevünk és a korábban megadott e-mail-címünk áll, kattintsunk a jobbra mutató nyílra →. Ahhoz, hogy bejelentkezhessünk az iCloudba, meg kell adnunk a korábbi, az Apple ID-hez tartozó jelszavunkat.

Ezután → Jelszó és biztonság, majd módosíthatjuk a jelszavunkat, amelyben kisbetűnek, nagybetűnek, számoknak kell szerepelniük. Ezt megelőzően azonban a korábban kiválasztott ellenőrző kérdésekre kell válaszolnunk. Biztonságunk érdekében engedélyezzük még a kétlépcsős hitelesítést is. Böngészőből ezen a linken változtassunk jelszót!

hvg.hu arra is figyelmeztet, hogy az Apple-nél minden mindennel összefügg, így a többi szolgáltatásnál is a megváltoztatott jelszavunkat kell használni.