Meg fogsz döbbenni, hogy milyen mobillal tér vissza a Nokia

Bár 2015-ben a Microsoft Corporation felvásárolta a Nokia mobiltelefonokkal foglalkozó részlegét, és jó ideje nem hallhattunk új Nokia mobilokról, a cég hamarosan újra betör a piacra. Csúcsszuper, milliméter vastagságú, okostelefonok helyett azonban valami teljesen mással készül meghódítani a vásárlók szívét: a jó öreg Nokia 3310-sel.

Nem viccelünk, a Nokia tényleg a másfél évtizede debütált 3310-es készülékét kívánja újra a piacra dobni, ráadásul nem egy felturbózott változatban, hanem pontosan olyan formában, ahogy 2001 szeptemberében megjelent a kereskedelemben, írja a hvg. A készülékből összesen 126 millió darabot adtak el világszerte, és a gyártó legnépszerűbb telefonjai közé tartozott. A retro készülék 59 euróért, vagyis körülbelül 20.000 forintért fogják majd árusítani.

(Photo by SSPL/Getty Images)

Azért a Nokia profibb annál, hogy egy régi telefon ismételt forgalomba hozására alapozza a visszatérését. A cég február 26-i tájékoztatóján debütál majd az újgenerációs Nokia-telefon specifikáció,  és több felső- és közép-árkategóriás készülékek kiadását is tervezik.