Segítünk, hogy ne ess pofára a szezonvégi leárazásokkor

Hajlamos az ember (főleg a nők) elcsábulni, amikor óriási piros százalékjeleket lát a kirakatban, meg amúgy is lépten-nyomon a keze ügyébe kerül valami kupon. Mára szinte folyamatossá váltak a leárazások, az ünnepek utáni kiárusítások ideje most éri el a tetőfokát. Van viszont néhány szabály, amit ha betartunk, nem fogjunk megbánni, hogy kiürítettük a pénztárcánkat.

Légy észnél!

Egy igénytelenül kivitelezett, csupa műszálas darab akkor sem jó vásár, ha ingyen vágják utánad – akkor meg pláne, ha akármennyi pénzt te adsz ki érte.

Ismerd a gardróbod!

Miután próbálod begyömöszölni az új szerzeményeket a ruhásszekrénybe, akkor jössz rá, hogy szinte ugyanilyen darabod már van? Néhány. Megvettél valamit, amibe beleszerettél, de rájössz, hogy alig tudod valamivel felvenni? Fekete pont.

Aludj rá egyet!

Leárazáskor, amikor alapból nincs már méretválaszték, és esetleg a készletet sem töltik már fel, nem tűnhet a legjobb tanácsnak, de minden esetben, amikor nagyobb összeget adnál ki egy-egy darabért, gondold át alaposan. Aludj rá egyet. Kettőt. Még mindig úgy érzed, hogy meg kell venned? Akkor jöhet.

Hívj segítséget!

De ne a legjobb barátnődet, aki hozzád hasonlóan bármibe azonnal beleszeret és rábeszél, ha elbizonytalanodsz és ne is egy türelmetlen embert – csak azért mondja majd azt, hogy vedd (már) meg, mert unja a tömeget, a tolakodást és baromira haza akar menni. Keménykezű, biztos érzékű segítséget vigyél magaddal!

Teremtsd meg a körülményeket!

1. Egyél vásárlás előtt – éhesen az emberek hajlamosak többet költeni.

2. Kényelmes cipő.

3. Olyan öltözék, amit könnyen le- és felveszel, amennyiben próbálnod kell.

4. Legyen szabad mindkét kezed, vagyis válltáskával menj, de figyelj arra, hogy záródjon. Ne vigyél magaddal túl sok holmit.

Nézd meg a címkét!

Minden esetben nézd meg a ruhadarab címkéjét: alapanyagösszetétel és kezelés. Hiába  szeretsz bele, ha tisztítóba kell hordanod az adott darabot, te pedig ehhez lusta vagy – ott fog porosodni a szekrényben.

Nem tökéletes? Felejtsd el!

Egy kicsit kicsi, de majd belefogysz? Úgysem fogsz. Hosszú a szára, és majd felhajtatod? Nem lesz időd elvinni varrónőhöz. Csakis olyan ruhadarabot vegyél meg, amelyet átalakítás nélkül hordani tudsz. Vagy ha ultra márkás és hihetetlen áron lehet a tiéd, akkor azonnal alakíttasd át, és csak akkor, ha az könnyen megoldható – ha többe került az átalakítás mint maga a ruha, mégsem volt jó vétel.