A Kurucz Hentes és Lacipecsenye titkos receptje: Chilis-korianderes sertéstarja, sörben párolva

A Klauzál téri piacot színesítő Kurucz Hentes és Lacipecsenye megosztotta velünk, hogyan készítsünk isteni sörben áztatott, chilis-korianderes sertéstarját otthon. A kerti partyk kedvelt sztárja lesz, ami után az összes vendég megnyalja majd mind a tíz ujját.

Chilis-korianderes sertéstarja

Hozzávalók:

  • 1 kg sertés tarja
  • 3 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 db  zöld paprika
  • 1 db piros chilipaprika
  • 0,2 l olívaolaj
  • 1 kis doboz sör
  • 3 db babérlevél
  • 1 teás kanálnyi római kömény
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • só ízlés szerint

Elkészítés:

A húst vágjuk 2×2 cm-es kockákra. A vöröshagymát, fokhagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk azokat apró kockákra. A paradicsomot, paprikát, chillit alaposan megmossuk, majd vágjuk akkorára, mint a húst. A chilit szintén apró kockákra vágjuk, aki szereti a csípőset, nyugodtan meghagyhatja a magokat és az erezetet. Egy magas falú serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat. Egyenletesen pirítsuk meg mindkét oldalát a húsnak, majd sózzuk meg. Tegyük rá a hagymákat, majd picit pirítsuk. Ezután helyezzük rá a paradicsom és paprika kockákat, végül az apróra vágott chilit. Öntsük rá a doboz sört, tegyük bele a babér levelet, római köményt. Lefedve pároljuk kb. másfél órát. Végezetül a megmosott, apróra vágott korianderrel szórjuk meg. Párolt jázmin rizzsel tálaljuk.

Hogy ételünk igazán ízletes legyen, vásároljunk minőségi sertéshús alapanyagot. A Kurucz Hentes és Lacipecsenye Klauzál téri piacon található üzletében kizárólag a Kurucz családi vállalkozás saját tenyésztésű sertésállományának feldolgozásából előállított sertéshús termékeket kínálja. Tudják, hogy az állat honnan származik, mit evett, így megbízható minőségű élelmiszert kínálnak vásárlóiknak. Az itt kapható hústermékek illetve lacipecsenye ételek garantáltan antibiotikum-maradék és növekedési hormonmentesek, az állatok kizárólag GMO-mentes kukoricát kapnak takarmányként.