5 hangulatos bolhapiac szerte az országban, ahol kincsek számtalanja vár

Hétvégente, ha valamelyik nagyvárosban jártok, ne felejtsétek el útba ejteni a helyi bolhapiacot. Ajánlónkban a megannyi közül öt régiségvásárt és bolhapiacot találtok, ahonnan biztosan nem tértek majd haza üres kézzel.

Tiszafüredi Régiség- és Kézműves Vásár

Ahogy az elmúlt években már hagyománnyá vált, minden hónap első szombatján megtelik Tiszafüred Kastély úti járdaszakasza különlegesebbnél különlegesebb portékákat áruló régiségkereskedőkkel. A régiség- és kézműves vásáron nosztalgikus gramofonok, miskakancsók, kitűzők, sublótok, tulipános ládák és régi képeslapok között éppúgy válogathattok, mint a helyi termelők friss, zamatos és szívvel-lélekkel készült termékei között.

5350 Tiszafüred, Tisza-part felé vezető Kastély úti járdaszakasz | Facebook

Fotó: Tiszafüredi Régiség- és Kézműves vásár Facebook-oldala

Régiségvásár Egerben

Eger városa minden hónap harmadik vasárnapján kora reggeltől késő délutánig ad otthont az ország egyik legnagyobb és leghangulatosabb régiségvásárának. A zsibvásárt nehéz nem megtalálni, hiszen a Bazilika mögött, tereken és utcákon át sorakoznak egymás után az ország különböző pontjairól érkező árusok. A különleges hangulatú helyszín persze csak a kezdet, remek portékák, piaci hangulat és a kincskeresés megünnepléséhez tökéletes vendéglátóhelyek egyaránt várnak rátok.

3300 Eger, Pyrker János tér | Weboldal | Facebook

Fotó: Régiségvásár Egerben Facebook-oldala

Pécsi régiség- és zsibvásár

Pécs mediterrán városában sem kell lemondanotok a kincskeresés élményéről, minden vasárnap tárva-nyitva áll ugyanis az árusok és látogatók előtt is a pécsi zsibvásár. A nemcsak a helyiek, de a városba látogatók és a turisták által is igen kedvelt vásártéren többszáz árus portékáját fésülhetitek át. Külön jó hír, hogy a minden hónap első vasárnapját megelőző csütörtökön régiségvásár is a lelkes profi és amatőr kincsvadászok rendelkezésére áll.

631 Pécs, Megyeri út hrsz.: 24010 | Weboldal

blank
Fotó: Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. Facebook-oldala

Lengyelpiac, Veszprém

A veszprémiek és környéken élők által csak „lendzsóként” aposztrofált veszprémi lengyelpiac ünneptől és időjárástól függetlenül, minden vasárnap nyüzsgő helyszínné teszi a Házgyári út 3-as szám alatt található hatalmas területet. Minden hét utolsó napján tehát kora reggeltől délig kereshetitek, kutathatjátok a régóta vágyott kincseket, alkudozhattok régi és retró holmik felett, a sikeres kincskeresést pedig akár a belváros egyik hangulatos helyén is megünnepelhetitek.

8200 Veszprém, Házgyári u. 3. | Facebook

blank
Fotó: Lengyelpiac Veszprém – Hivatalos oldal

Bakancsos utcai bolhapiac, Rákoskeresztúr

Minden szombaton és vasárnap várja a XVII. kerületbe kívánkozó kincskeresőket a Bakancsos utcai bolhapiac. A több mint két évtizedes múltra visszatekintő piac patinája napjainkra sem kopott meg, árusok és vevők állandó helyszíne, ahol gazdát cserélhetnek a jobbnál jobb, egykor padlásokon pihenő kincsek. Az antik óráktól az érméken, porcelánokon, gyerekjátékokon át a régi képekig ezen a piacon mindent megtalálhattok, de egyetlen piacosnak sem kell lemondania a büfében kínált friss kávéról és a frissen sült lángosról sem.

1173 Budapest, Madárdomb köz | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Bakancsos utcai bolhapiac Rákoskeresztúr Facebook-oldala

Ha hétköznapokon Budapesten vadásznátok a régi holmikat: