7 vezetett séta a Balatonnál, ahol megismerhetitek a magyar tenger kulisszatitkait

Májusban és júniusban is vezetett séták rántják le a leplet a Balaton kulisszatitkairól, ne késlekedjetek hát, ha kora nyári kiruccanás alkalmával jobban megismernétek a magyar tengert!

Királynék, kisasszonyok és kancellárok nyomában

Május 11-én 10:30-tól ingyenes vezetett séta keretében barangolhatjátok be Veszprémet. Ezen a májusi napon megelevenedik a királynék városa és az ország legrégebbi püspöksége székhelyének ezeréves múltja. A 2,5 órát felölelő séta a veszprémvölgyi Jezsuita templomtól indul, majd a Kolostorok és Kertek útvonalán egészen az Óváros térig kalauzolja az érdeklődőket. A sétára előzetesen regisztrálni az info@veszpreminfo.hu e-mail címen tudtok.

A séta időpontja: május 11. | Tovább az eseményre >>

Fotó: Visit Veszprém Facebook-oldala

Egrytől Szegedyig: vezetett séta a reformkori Badacsonyban

Megelevenedik a reformkori Badacsony ezen a múltidéző sétán május 12-én 10 órától. A Tourinform Badacsony kényelmes és könnyű vezetett sétája a mólótól a Rózsakőig kalauzolja majd a résztvevőket, akik időzhetnek egy keveset az Egry József Emlékmúzeum és a Szegedy Róza-ház előtt is. A 3 órát felölelő sétán természetesen Badacsony nevezetes alakjain, kultúrtörténetén túl érdekességekre és titkokra is fény derül.

A séta időpontja: május 12. | Tovább az eseményre >>

Fotó: Tourinform Badacsony Facebook-oldala

Művészek, rabbik, kereskedők és mártírok

Június 2-án könnyű, két órát felölelő sétára invitál a Túrajó csapata, ahol a veszprémi zsidók életének egykori színtereit járhatjátok végig. A program résztvevői a Buhim-völgy, a Cserhát és a Vásárállás ikonikus helyszíneit követően a csaknem 1500 lelket számláló közösség kiemelkedő alakjaival is jobban megismerkedhetnek. A múltidéző tematikus séta az izraelita temetőben és ravatalozóban zárul, ezért a résztvevőknek elengedhetetlen a megfelelő öltözet.

A séta időpontja: június 2. | Tovább az eseményre >>

blank
Fotó: turajo.hu/Kovács Bálint

A Szigligeti vár titkai

Június 16-án könnyű, kétórás sétán hódíthatjátok meg ezúttal a Szigligeti várat. A Tourinform Badacsony által szervezett programon Szigliget és környékének többezer éves történetével ismerkedhetnek meg a séta résztvevői. A lenyűgöző vár romjai között tett múltbéli, történelmi kalandozás során izgalmas korszakok elevenednek meg a keltáktól és a római kortól kezdve a magyar középkoron át a jelenig.

A séta időpontja: június 16. | Tovább az eseményre >>

blank
Fotó: Tourinform Badacsony Facebook-oldala

Fürdőtörténeti séták Hévízen

Májusban érdemes lesz Hévíz felé venni az irányt csütörtökönként, a testi-lelki felfrissülésért éppúgy, mint az izgalmas fürdőtörténeti sétákért. Az egykor mocsaras vidék felvirágzása 1795-ben kezdődött, I. gróf Festetics Györgynek hála ekkor épült először fürdőház a tavon. A sétán bepillanthattok az első fürdő kulisszatitkaiba, de a gyógyvíz jótékony hatásainak romantikus történeteiből, legendáiból és valós eseményeiből sem lesz hiány.

A séta időpontjai: május 9., 16., 23. | Tovább az eseményre >>

blank
Fotó: Hévízi túrák Facebook-oldala

Az örökség: Kincskeresés a Tagore sétányon

A Landventure szabadtéri szabadulószobát idéző küldetéseivel játszva ismerhetitek meg a felfedezni kívánt várost. Balatonfüreden sincs ez másképp, ahol a történet szerint egy, a városban békében éldegélő milliárdos hunyt el. A kérdés persze adott: vajon ki örökli hatalmas vagyonát? Ha sikeresen teljesítitek a játékos próbákat, talán ti lehettek azok a szerencsések! A kb. 90-120 perces játékhoz okostelefonra és mobilnetre lesz szükségetek.

A séta nincs időponthoz kötve, bármikor teljesíthető.  | Tovább a játék oldalára >>

blank
Fotó: thelandventure.com

Fáklyás séta Tihanyban

A télen-nyáron varázslatos Tihanyban júniusban különleges, napnyugta utáni séta keretében deríthettek fényt a település titkaira. A lemenő nap és a fellobbanó fáklyák fényében ugyanis egy másik arcát ismerhetitek meg Tihanynak. A nappal zsúfolt utcák után ezúttal megüresedett macskaköves útvonalakon vezet majd az út, a félhomályba burkolózott Visszhang-domb, a Pisky sétány és természetesen a csillogó Balaton is felfedi majd titkait.

A sétákra júniusban kerül sor, pontos időpontok hamarosan. | Tovább az eseményre >>

blank
Fotó: Bánhalmi Norbert

A séták után érdemes a Balaton kihagyhatatlan látnivalóit is felkeresni: