Újdonságok Budapesten: 8 hely, amit megéri lecsekkolni szeptemberben

Panorámás pop-up bártól a város legújabb, kalóztematikájú étterméig, mutatjuk Budapest legújabb és legígéretesebb vendéglátóegységeit. Szeptemberi bakancslistára velük!

Pirate Empire – A Kalóz Birodalom

A The Magic varázslatos sikere után Budapest legújabb tematikus éttermében minden a rettegett kalózok izgalmas, olykor misztikus világáról szól. A Pirate Empire kötelező helyszíne A Karib-tenger kalózai-filmek rajongóinak, hiszen a berendezés tökéletesen felidézi a filmekben látottakat, a hangulatot pedig a háttérben szóló kalózos dallamok teszik teljessé. A különböző fantázianevekre hallgató isteni lakomákat egyaránt elfogyaszthatjátok a látványos kalózkikötőben, a kalózkapitány kabinjában vagy akár a kalózhajó fedélzetén is, a felejthetetlen élmény mindenhol garantált.

1065 Budapest, Nagymező utca 41. | Weboldal

Sophisto Champagne Bar

“Az élet akkor szép, ha pezsgő!” – vallja a város legújabb pezsgőbárjának csapata. A Sophisto közvetlenül a Bazilika szomszédságában várja a buborékok szerelmeseit, felvonultatva a kis magyar pezsgőházak dédelgetett remekeit és a legnagyobb francia klasszikusokat is, vasárnaptól keddig reggel kilenc és délután három között, a hét többi napján pedig egészen éjfélig. A palackkal és számos esetben pohárral is elérhető champagne-ok, borok és proseccók mellé a nap első felében gazdag brunchfogások, este pedig finom kóstolófalatok közül válogathatunk.

1051 Budapest, Szent István tér 2. | Weboldal

Buddha Original

A belváros szívében, a Kristóf téren nyitotta meg legújabb és legnagyobb egységét a Budapesten már 14 helyszínen jelenlévő Buddha Original étteremlánc. A fast casual ázsiai konyha koronázatlan királyaira jellemző magas minőség, egzotikus ízvilág, a szakértői csapat és az exkluzív hangulatot árasztó beltéri dizájn itt is alap, sőt, egy jókora terasszal és kiváló koktélkínálattal egészült ki. A menü a kategóriához képest szokatlanul széles, a színes sushitálaktól a pirított tésztás és rizses ételekig terjed, na és persze az elmaradhatatlan édességek sem hiányozhatnak!

1052 Budapest, Kristóf tér 2. | Weboldal

blank

Billog

A sárvári Strand 47 büféből ismert Várszegi András (alias Bandita séf) először 2020 decemberében izzította fel a hangulatot a fővárosi húsimádók körében, ekkor gurult be ugyanis a Maglódi útra az első Billog food truck, szaftos bölényburgerekkel, cipóba töltött húsos ragukkal, karakteres cubano szendvicsekkel és HopTop kisüzemi sörökkel kényeztetve ízlelőbimbóinkat. A második egység csupán néhány hete nyílt meg, méghozzá egy Róbert Károly körúti foghíjtelken, mindössze pár perc sétára az 1-es villamos Vágány utcai megállójától. Ha vadnyugati finomságokra éhezel, akkor itt a helyed!

1334 Budapest, Róbert Károly körút 90. | Weboldal

blank

Brooklyn Bagel

A Margit híd pesti hídfője mellett, a legdélibb Palatinus-ház aljában találjuk a város első kóser bagelezőjét, a reggelizőként és egészen este 10-ig nyitva tartó brunchétteremként funkcionáló Brooklyn Bagelt. Az újpesti Duna-parttól csak egy kőhajításnyira lévő, stílusos kialakítású hely specialitásai közé tartozik a pizzabagel, a házi sajttorta, az avokádósaláta és a fahéjas babka, de több gin-tonic-párosítás közül is választhatunk, amik a napsütötte teraszon elfogyasztva, szemeinket a Margit-szigeten legeltetve esnek a legjobban.

1137 Budapest, Újpesti rakpart 1. | Weboldal

blank

Blutorange

Jó zene és még jobb italok. Erről szól a Blutorange, Magyarország első listening bárja, amelynek a slow food és a mindfulness mozgalmakhoz hasonlóan a fókuszált figyelemre való törekvés áll a középpontjában. A tökéletes zenei élményt a csúcsminőségű Magnepan hangrendszer mellett a kényelmes kanapék és a hangulatos fények biztosítják, míg italfronton több mint 30 különböző mezcalból (a tequila füstös testvéreként emlegetett égetett szesz), valamint organikus, biodinamikus és pét-nat borokból válogathatunk, amiknek egy sor vegetáriánus fogással ágyazhatunk meg.

1077 Budapest, Király utca 39. | Weboldal

blank

Mike’s Pop-Up Garden

A Várkert Bazár déli teraszán került kialakításra Budapest legújabb szabadtéri koktélbárja, a varázslatos panorámával, frissítő italkülönlegességekkel és színes, a naplementés jóga session-öktől a progressive house bulikig terjedő programkínálattal hívogató Mike’s Pop-Up Garden. Ha a kiváló hazai borokon, ütős gin-tonic-kreációkon és ízletes finger foodokon túl valami extrával spékelnénk meg az esténket, csak egy szavunkba kerül, és máris a nekünk tetsző ízesítésű vízipipadohány füstjét pöfögtethetjük!

1013 Budapest, Ybl Miklós tér 2-6. | Weboldal

blank

Baba Budapest

Nappal dekadens brunchok, este pedig nemzetközi bisztrófogások és egy minden személyes preferenciát lefedő italszortiment – ezzel indult hódítóútjára a századfordulós kávéházi életet újraálmodó, magát közösségi térként meghatározó Baba. A tágas és otthonosan berendezett Baba napközi, “Daylight” menüjéről mindenképpen érdemes kiemelni a Rosa nevű Eggs Benedict-variációt, ami kovászos kaláccsal, lassan sült eperrel, fetasajttal, savanyított mézzel és sült dióval kerül tálalásra, míg a “Moonlight” szekcióból a zöldalmás Szent Jakab-kagyló-ceviche és a fermentált lilakáposztás mangalicatonkatsu ejtett rabul minket.

1051 Budapest, Sas utca 2. | Weboldal

blank