Fényűző feltöltődés vidéken: 6 magával ragadó kemping, ahol luxuskivitelben sátrazhatsz

A glamping nyugaton már óriási sikernek örvend, az elmúlt években pedig itthon is egyre több lehetőség van ezt a szállásformát választani. A kifejezés az angol glamour (fényűzés) és camping (kemping) szavakból tevődik össze és olyan szálláshelyet takar, ami ötvözi a hagyományos, nomád körülmények közötti sátrazást az összkomfortos, dizájnos megoldásokkal. Mutatjuk, hogy hova menjetek, ha kipróbálnátok az elmúlt évek egyik legnépszerűbb szálláshelytalálmányát.

Homoki Lodge

A teljes csend és nyugalom szigetére vágyók álmukban sem gondolták volna, milyen egyedülálló menedék rejtőzik Magyarország déli részén, az alföldi pusztaságban. A gabonamezők, barackligetek és akácerdők ölelte farmon luxusjurták szolgálják a vendégek kényelmét, akik lóháton fedezhetik fel a környék sokszínű állat- és növényvilágát.

Korosajt Műhely és Farm

Egy eldugott kis Hévíz-közeli településen találjuk a családi vállalkozásként működő Korosajt Műhelyt és Farmot, amelynek kiváló sajttermékeivel már sokan találkozhattatok. Nemrég új színnel bővült a manufaktúra programpalettája: immár tündérfényes sátrakban tölthetjük az éjszakát, hogy aztán a farmélet első zajaira ébredjünk reggel.

Koppány Pines

2020-ban egy brit pár maga mögött hagyta kényelmes városi életét Leicesterben, hogy a 400 lelket számláló Koppányfőre költözzenek és nyissanak egy fenntartható kempinget a szinte teljesen érintetlen Koppányvölgy Natúrparkban. Így született meg a Koppány Pines, aminél természetközelibb szálláshelyet keresve sem találnánk.

A kép forrása

Glamp-Inn Kapolcs

Kapolcs apró településére nem csupán a Művészetek Völgye ideje alatt érdemes ellátogatni, hiszen itt található a luxussátraknak és sátorhelyeknek egyaránt helyet adó Glamp-Inn. A Balaton-felvidék festői vidékén elterülő szálláshely biztosítja az ide látogatók teljes kényelmét, ugyanakkor karnyújtásnyira közelségbe hozza a természetet.

Szálka Glamping

A szekszárdi dombvidék déli részén, erdős vidéken terül el Szálka aprócska települése, amelynek határában, egy körpanorámás dombtetőn találjuk a szaunával, játszótérrel és függőágyakkal hívogató Szálka Glampinget. A szálláshelyen van lehetőség bográcsozásra és grillezésre is, ami után jóleső a hangulatos falu tiszta tavában lubickolni.

Jurtaszállás Ópusztaszer

Őseink korát idézi az ópusztaszeri jurtaszállás, mely az ország egyetlen Akhal Teke ménesének közvetlen közelében, ligetes tóparton helyezkedik el úgy, ahogy hajdanán, ezer évvel ezelőtt szokás lehetett. Az öt- és kétférőhelyes jurták nyitott tetején keresztül éjszaka a csillagos eget kémlelhetjük, miközben a lovak neszei álomba ringatnak.

Fotó: Szabó Bettina