Nézőtér az egész világ: 6 online színházi előadásokat közvetítő portál

Válogatásunkban olyan színházakat gyűjtöttünk egy csokorba, akik a jelenlegi helyzetben online keretek között tartják meg előadásaikat, így biztosítva némi kikapcsolódást a többnyire otthon töltött hétköznapokban. Az online tér adta lehetőségeknek köszönhetően olyan színházak előadásaiba is bepillantást nyerhetünk, amelyekre a távolság korlátja miatt – akár fővárosi, akár vidéki lakosként –, nehezen juthatnánk el.

Madách Színház: SzínpadOn

Novemberben debütált a Madách Színház egyedülálló vállalkozása, a valós idejű bemutatókat és előadásokat közrefogó SzínpadOn, mely lehetőséget ad a fővárosi közönség mellett a vidéki és a határon túli nézők megszólítására is.

Örkény Stream – Nézőtér az egész világ

Élő, interaktív műsorral, néhány előadás után pedig online közönségtalálkozóval idézi meg az Örkény Színház társulata a kézzelfogható és maradandó színházi élményt, melyet akár okostelefonon is követhetünk.

Pesti Magyar Színház

Itt tényleg mindenki talál kedvére valót: színházpedagógiai programot, házasságdrámát, musicalt és többek között egy örök érvényű Shakespeare-darabot is streamel a Pesti Magyar Színház.

Táncszínház ON

Minden héten kedden és csütörtökön 20:30-tól felnőtt előadásokat, míg szombatonként 11:00-től gyerekeknek szóló ingyenes, élő, online vetítéseket követhetünk nyomon a Táncszínház honlapján.

Online színház: Táncszínház ON
Fotó: tancszinhaz.hu

e-Színház – korlátlanul, online

Akár élő, akár rögzített előadásokhoz is csatlakozhatunk az e-Színház felületén, ha úgy tartja kedvünk. Estéről-estére kalandozhatunk, színházról színházra járva, a szakma krémje által reprezentált műsorok bőséges választékában, ahol a Kőszegi Várszínháztól a Vígszínházig csak egy kattintás választ el.

Online színházi előadások, közvetítések: e-Színház
Fotó: Iván, a rettenet – Radnóti Színház

SzínházTV – Színház az egész világON!

Élő közvetítések a legjelesebb színházak repertoárjából, melyek közrefogják a pillanatot, a jelent. A SzínházTV kínálatában éppen ezért élő előadások szerepelnek, melyek az adott színházból kerülnek közvetítésre. Az élő közvetítések háziasszonya Kovács Patrícia, aki az előadások előtt és a szünetekben kalauzol minket a függöny mögötti világba.