A Super Bowl (és külföldi sportesemények) legmegosztóbb himnuszai, és az elkövetők

A Super Bowl pár napja véget ért, de Demi Lovato himnuszának még mindig a hatása alatt vagyunk. Az énekesnő remekelt, ezt Fergie néhány évvel ezelőtti performansza után senki nem vitatja. (Miért nem kapott még Grammy-t??)

Miután rengeteget olvastunk Demi bravúros teljesítményéről, ránéztünk az előző évek, évtizedek fellépőinek videóira, és amit találtunk, arra nehéz volna magyarázatot adni. Mosolyogva írjuk ezeket a sorokat, mert elképzeljük, milyen arcot vághattak a szervezők, amikor meghallották az általuk leszerződtetett énekesek előadását. Figyelem, az alábbi felvételek ugyan viccesek, a „nyugalom megzavarására alkalmas” kategóriába sorolhatóak!

Először, csak a példa kedvéért, hallgassunk bele Demi verziójába, hogy legyen összehasonlítási alap. Oké, van benne pár hajlítgatás, de az amerikaiak úgy tűnik, erre kevésbé érzékenyek.

Most pedig jöjjön 5 videó, amit valószínűleg a mai napig méltatlankodva néznek az amerikai emberek.

Roseanne Barr 1990-ben mondott igent a felkérésre, de minek?

Roseanne Barr komika úgy gondolta, egy baseball meccs a legtökéletesebb alkalom arra, hogy mindenki füle hallatára kivégezze a himnuszt. Utólag azt mondja, nyilvánvaló, hogy az egészet egy viccnek szánta, és bár az előadás után a fűre köpött és megragadta a lágyékát, még így is jobbnak tartja a teljesítményét, mint Fergie hírhedt, 2018-as fellépését.

R. Kelly 2005-ben, egy bokszmeccsen alakított

Az énekes/dalszövegíró nevét az utóbbi években szinte csak botrányai kapcsán hallhattuk, talán ezért merült feledésbe 2005-ös előadása, ami valószínűleg nem dobta meg a bokszolók motivációját. R. Kelly lábtörlőnek nézte a himnuszt, és alaposan beletörölte a cipőjét.

Kat DeLuna 2008-ban égett nagyot

Az akkor 20 éves énekesnőnek valaha nagy jövőt jósoltak; úgy gondolták, hatalmas szupersztár lehet belőle. Nem tudni, hogy a himnusznak volt-e köze hozzá, hogy a dolgok máshogy alakultak, de aki ezt a szörnyűséget meghallotta, azt biztos, hogy nem győzte meg. Azon kívül, hogy Kat elfelejtette a szöveget, a hangokat sem sikerült tisztán kiénekelnie.

Christina Aguilera 2011-es előadásával okozott csalódást

Az énekesnő ritkán bakizik, hangi adottságai miatt általában az egekig magasztalják. Ami viszont a Super Bowl-on történt, azzal egy életre bevéste a nevét a csalódást okozó előadások történelemkönyvébe. 2011-ben hajlításokkal teletűzdelve adta elő a himnuszt, ám a biztosítékot mással verte ki a hallgatóságnál: elfelejtette a szöveget.

Fergie 2018-as himnuszát a mai napig nem hevertük ki

A Black Eyed Peas egykori énekesnője úgy énekelt a Super Bowl-on, hogy a közönség és a játékosok is meghökkenve húzták fel a szemöldöküket. Az egyedi verzió nem azért kapott hideget, meleget, mert Fergie más stílusban adta elő nemzete fohászát, hanem mert alig sikerült eltalálnia a hangokat.

Ha olvasnál még a Super Bowl-ról, ezt a cikket ajánljuk:

Super Bowl Halftime Show: J.Lo lánya mindenkit lenyűgözött