Hatodik alkalommal is 100 szóban Budapest!

Az idei év során hatodik alkalommal hirdette meg a 100 szóban Budapest című pályázatot a Mindspace csapata, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központtal együttműködve. A jelentkezők 2019. július 15-ig küldhették be maximum százszavas történeteiket, amelyek bármilyen módon kapcsolódnak a fővároshoz. A pályázat eredményhirdetésére, és a nyertes munkák egy részéből készült kiállítás megnyitójára az idei CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál első napján kerül sor.

A 100 szóban Budapest pályázat öt évvel ezelőtti indulása óta egyre nagyobb népszerűségnek örvend, amelyre minden évben számos pályamű érkezik a legkülönfélébb korosztályok képviselőitől. A fővároshoz valamilyen szálon kapcsolódó történetek legfeljebb 100 szavasak lehetnek, a kötődés így lehet egy régi gyerekkori emlék, egy álom, egy futó gondolat vagy más asszociáció – és persze fontos, hogy a sztori rövid, frappáns, eredeti legyen.

A pályaműveket minden évben szakmai zsűri bírálja el, ennek tagjai idén Székely Kriszta rendező, Jakab Juli dramaturg-színésznő, Nagy Dániel Viktor színművész és Busa Pista előadóművész voltak. Az így született eredmények kihirdetését október 4-én tartják a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban, ahol a három legjobb történet alkotója pénzjutalmat kap, és második alkalommal a 18 év alatti kategória győzteseit is külön jutalmazzák. A díjátadón több történetet megzenésítve is bemutatnak, Annus Réka, Ajtai Péter, Barabás Balázs, Boncsér Sára és a Csicsergők kórus előadásában.

Az eredményhirdetéshez két további különleges esemény kötődik. A legjobb 12 történethez kortárs művészek készítettek illusztrációkat, amelyeket a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválon egy kiállítás keretén belül lehet majd megtekinteni október 20-ig a Szabó Ervin Könyvtárban – az eredményhirdetés ennek egyben megnyitója is. Ezzel együtt pedig a legjobb 100 történet egy POKET kiskönyvben is megjelenik, amelyet a megnyitó időpontjától lehet megvásárolni a POKET könyvautomatáiban.

Időpont és helyszín: 2019. október 4. 18.00, Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.)