Készen állsz a hétvégére? Vesd bele magad az augusztusi programkavalkádba!

Ami a nyári hőmérsékletet illeti, ezen a héten nem lehetett okunk panaszra. A 30 fok feletti hőmérséklet természetesen nem gátol meg bennünket abban, hogy kiélvezzük augusztus legnyáribb napjait, sőt! Erre a hétvégére is van jó pár ötletünk, ha a legjobb programokra vadászol.

Csütörtök – augusztus 09.

Fotókiállítás a 2B Galériában (augusztus 09-18.)

A Magyar Képzőművészeti Egyetem fiatal festőművész szakos hallgatói érdekes kísérleti fotóprojektben vettek részt, aminek lényege, hogy festészeti tapasztalataikból kiindulva digitális/poszt-intermediális alapokon gondolták újra a fotókat. Izgalmas újdonságokra számíthatsz, részletek: itt!

Fool Moon koncert az Orfeum Mulatóban (augusztus 09. 20.00 óra)

A népszerű hazai vokálegyüttes, a Food Moon Acapelland című műsorával lép az Orfeum Mulató hangulatos pódiumára. Ha nem jártál ott, imádni fogod a letűnt világokat idéző helyszínt, ahol ráadásul kávé- és italkülönlegességeket is élvezhetsz koncert előtt, alatt, után.

Forrás: orfeum.hu

Kihagyhatatlan francia vígjáték a French Rooftop Cinema műsorán (augusztus 09. 19-22.00 óra)

A Budapest Rooftop Cinema és a Francia Intézet a Funzine-nal karöltve szervezi meg nyáresti mozivetítéseit, és a következő eseményen a Marion Cotillard főszereplésével készült Rock’n’Roll c. filmet mutatják be. A különleges körülmény adott, hiszen a francia filmcsillagokat az éjszakai égbolt alatt nézheted. Csekkold a trailert!

Péntek – augusztus 10.

Barokk koncert a Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templomban (augusztus 10. 16.00 óra)

Kiszakadnál a hétköznapokból? Van egy tuti tippünk! „A barokk zene gyöngyszemei” címmel ad koncertet a Sonatores Pannoniae fúvósegyüttes, aminek tagjai XVII – XVIII. századi hangszerek kópiáin szólaltatják meg a barokk kor ünnepi zenéit. Mi ez, ha nem különleges zenei élmény?

Kulturális kikapcsolódás a Zempléni Fesztiválon (augusztus 10-19.)

Megismételhetetlen zenei élmények, isteni borok, kihagyhatatlan kulturális programok vonzanak minket Sárospatak környékére, hogy a hőség, és a főváros nyüzsgése elől elmenekülve kikapcsolódhassunk e gyönyörű vidéken. A programok között olyan koncertek szerepelnek, mint például a Budapest Jazz Orchestra jubileumi fellépése, melyhez Polyák Lilla és Szörényi Levente is becsatlakozik.

International Love Affair buli az Instantban (augusztus 10. 22.00 óra)

Adott egy belvárosi hely, ahol a zenei felhozatal sokszínűsége a szivárványéval vetekszik: a detroiti garázsrock, a Motown soul, a 70-es évek brit punkja, a korszak New York-i diszkó zenéje, a blues, a glamrock, és ezredforduló alternatív popzenéje mind megtalálható a repertoárban. Kezdd itt a hétvégét, táncold át a péntek éjszakát! A belépés ingyenes.

Lana Del Rey koncert a Szigeten (augusztus 10. 21.30)

A melankolikus, film noirt idéző dalairól ismert Lana Del Rey Budapestre érkezik, hogy slágereivel elbűvölje a népes multinacionális közönséget. Az énekesnő koncertje mellett Parov Stelar fellépésén is bulizhatsz a Hajógyári szigeten, de ott lesz a The Him, a Besh O Drom, és még sokan mások! A teljes programot itt találod.


Bladerunnaz buli az A38 hajón (augusztus 10. 17.00-tól)

Ha péntek, akkor party! Az A38 fedélzetén ingyenes Bladerunnaz Presents Friday buli vár az orrteraszon (fellépők: Tomas (NL), Statik és
Rekko), míg a Pesti Est tetőteraszon az egyenesen Norvégiából érkező progresszív rockzenekar, a Skaar biztosítja a talpalávalót. Jegyár: 1200 HUF.

Fb/bladerunnaz

Szombat – augusztus 11.

Kockapark kockajáték klub a Camponában (nyitva: hétfőtől péntekig 10.00-20.00, vasárnap 10.00-19.00 óra)

A LEGO® márkanevet senkinek nem kell bemutatni; a játék sokunk gyermekkorát meghatározta, de felnőttek is szívesen űzik. A profi hazai építők munkáinál jobb bizonyítékot talán nem is tudnánk felmutatni ennek alátámasztására: lenyűgöző kreációik között valósághű épületek és működő járművek kerülnek kiállításra a Kockaparkban. Tartalmas programokon vehetsz itt részt, gyerekkel és anélkül is.

Augusztusi LemezPiac a Dürer Kertben (augusztus 11. 10.00 óra)

Nem csak koncertek miatt érdemes a Dürer Kert felé járni, hiszen sok más eseménynek is otthont ad a szórakozóhely.  A lemezek szerelmeseit izgalmas kínálattal várja a lemezbörze, ahol mindenki kincsekre bukkanhat, ha elég szemfüles.

Pál Utcai Fiúk szülinap a Budapest Parkban (augusztus 11. 18.00-tól)

A Szigetszentmiklóson iskolatársakból, barátokból alakul Pál Utcai Fiúk idén ünnepli fennállásának 35. évfordulóját, és a nagyszabású évfordulót hol máshol is tarthatnák, mint a Budapest Parkban! Meglepetésekben nem lesz hiány, de abban is biztos lehetsz, hogy a népszerű hazai alterzenekar nem felejti otthon olyan korszakos slágereit, mint a Bál, a Csak úgy csinál vagy a Legelő. Vendég: Ed Is On. A koncert után Lidocain Night bulin rázhatod a csípőd!

Gálakoncert a Duna Palotában (augusztus 11. 20.00 óra)

A magyar zenekultúra meghatározó műfajainak legismertebb darabjai, köztük népszerű operett csemegék csendülnek fel, továbbá a leghíresebb magyar vonatkozású klasszikus örökzöldek, a 19. század történelmét idéző operett irodalom fülbemászó dallamai és a szintén magyar zenei hagyomány részét képező cigányzene is. Mindez a világhírű Budapesti Operettszínház szólistái, balettkara, valamint a Duna Szimfonikus Zenekar prezentálásában.

Fb/Duna.Palota

Bűnügyi tematikájú városnéző túrák Budapesten (augusztus 11. 10.00 óra)

Kétórás „alvilági” sétára hív az Imagine Budapest csapata, akikkel most szombaton az elmúlt századok leghíresebb, legérdekesebb bűneseteire deríthetsz fényt. Közben bemutatják a város mindenkori sötét oldalát – persze csakis messziről, szórakoztatva és egy egészen kicsit borzongatva. Kihagyhatatlan! (A részvétel díja: 3200-3900 HUF).

imaginebp.hu

Vasárnap – Augusztus 12.

SUP verseny a Lupa-tavon (augusztus 12. 14-30-17.00 óra)

Természetesen a vízparti opciókat sem hagyhatjuk ki a listánkról, ráadásul egyenesen egy sportos programot ajánlunk. A Stand upon a paddle (SUP) hihetetlenül népszerű mostanában, olyannyira, hogy a gyakorlott deszkázók már megmérettethetik magukat a Lupa Beach hűsítő vizén. A versenyzők (nemtől függetlenül) 200 méteres távon mérhetik össze SUP képességeiket, és a legjobbak értékes nyereményeket vihetnek haza! Részletek: itt.

Időutazás a Lajta múzeumhajón (augusztus 12. 10.00 óra)

Érdekel a dunai hadihajózás története? Ismerd meg az egykori osztrák-magyar hadiflotta egyetlen helyreállított egységét, a világ legöregebb folyami páncélos hadihajóját, mely 47 évig állt hadi szolgálatban, és végig harcolta az első világháborút! A kiállítást audio guide segítségével tekintheted meg. Helyszín: Id.Antal József rkpt. Jegyek 2100 (diák) és 2700 (felnőtt) forintos áron kaphatóak, akár online is.

Forrás: FB/haditorteneti.muzeum

Irodalmi séta a Margitszigeten (augusztus 12. 15.00 óra)

A főváros zöld oázisa mindannyiunk szívében különleges helyet foglal el, a hétvége fénypontjainak egyike lehet, ha ellátogatsz ide. Ha már ott vagy, vegyél részt egy irodalmi sétán, amely a Budapesti Nyári Fesztivál és a Petőfi Irodalmi Múzeum közös szervezésében valósul meg. Legyél szemtanúja a szépirodalom, képzőművészet és zeneművészet izgalmas találkozásának!

Varázsnap Acid Special a Valyo Kikötőben (augusztus 12. 14.00 óra)

Töltsd ingyenes zenei programokkal a vasárnap délutánt a hangulatos Valyo Kikötőben, ahol Szirtes Edina Mókus, Raw-Soul, Seldon, és Galactic Jackson gondoskodik a szórakoztatásról. A Rákóczi híd melletti Valyo Kikötő a kulturális szabadtéri helyszínek császára, koronázd meg itt a hétvégéd!

Fotó: Millok Tamás