Helló hétvége! Mutatjuk a legjobb programokat!

Jó szokásunkhoz híven újra összegyűjtöttük a legjobb hétvégi programokat, csütörtöktől kezdve egészen vasárnapig! Buli, kultúra, szórakozás, minden ami kell, napi bontásban. Következzen hétvégi programajánlónk! 

Csütörtök – július 19.

Warm-up Udvar – Esernyős – 19:00

Akusztik élvezet tölti majd be az Esernyős árnyas, fás belső udvarát, ahol különleges zenei hangzások csendülnek fel elképesztően tehetséges alkotóktól. A WuU egyediségét az adja, hogy megmarad a bensőséges hangulat a közönséggel, miközben a jónevű zenekarokból érkező fiatal zenészek most akár egy szál gitárral is megmutatkozhatnak kötöttségek nélkül, szabadon.

Jazz Esték – Deák St. Kitchen – 19:15

Az úriemberek pezsdítő és kellemes dallamaikkal egészítik ki vendégeink vacsoraélményét, hozzájárulva a feledhetetlen nyári esték hangulatához.

Kertmozi # Irány Bollywood! – Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum – 20:00

Unod az európait? Valami szokatlanra vágysz? Felkészültél? Irány Bollywood! Szeretettel várunk mindenkit egy hangulatos, pörgős mozis estére ide, a Hopp Kertbe. Annyi biztos, hogy szem nem marad szárazon! Karan Johar Bollywood egyik legismertebb rendezője, aki legendás bollywoodi sztárokkal dolgozott együtt, ehhez a filmjéhez mégis addig szinte teljesen ismeretlen színészeket válogatott.

blank

Péntek – július 20.

Magyar ízek – magyar zene-est – ARAZ – 19:00

Hétről hétre péntek esténként a magyar konyha hagyományos remekeiből összeállított büféasztalos választékkal várnak az Araz Étteremben. A karakteres ízvilágú ételekhez három magyar borvidékről származó bort, kadarkát, kéknyelűt és rosét kínálnak. A vendégek megismerkedhetnek a végletekig érzelemdús, hol lágy, holritmusosan csattogó – szatmári, kalotaszegi, mezőségi, székelyföldi, és más magyar tájak népzenéjével. 20 órától egy húszperces néptáncbemutató során megtekintheted az adott vidékek táncát és díszes népviseletét is.

blank

Krisna-völgyi Búcsú 2018 – Krisna-völgy Indiai Kulturális Központ és Biofarm – 22-ig

Egy háromnapos, egyedülálló fesztiválhétvége, ami kicsiknek-nagyoknak izgalmasan mutatja be India színes világát.
Itt megtalálsz mindent, ami testnek-léleknek jólesik. A fesztiválsátorban napközben előadások, koncertek, zenei-, tánc- és harcművészeti bemutatók, pantomim- és gyermekműsorok élményében lehet részed. A Kérdezz-Felelek sátor egész nap vár minden érdeklődőt, akinek kérdése van a Krisna-tudat filozófiáról, a lélekvándorlásról, a jógáról, a szentírásokról, vagy a Krisna-hívők életéről, és természetesen választ is szeretne kapni ezekre.

blank

TRIP to the Jungle w/ Pierrot & O.J. Sámson – TRIP – 19:00

A tradicionális jungle és az igényes pop fúziója, azaz a „plastic jungle” megalkotói: O.J. Sámson és tettestársa, Pierrot ezen az estén egy kevésbé ismert oldalukat mutatják meg azoknak a szerencsés utasoknak, akik hajójegyeiket felmutatják a TRIP fedélzetén. Mind a ketten szerelmesei a jungle zenének, főleg a korai hangzásnak, mely 1994-ben élte fénykorát. Őshazájában, Nagy-Britanniában, főleg a feketék körében volt rendkívül népszerű.

blank

Digitalism live, warm-up: Tolo – Dürer Kert – 21:30

A Digitalism duó tagjai, Jens Moelle and Ismail “Isi” Tuefekci tulajdonképpen a véletlennek köszönhetik, hogy elkezdtek DJ-zni, mára azonban a világ összes jelentős fesztiválján felléptek. Isi és Jens története ugyanis 2004-ig nyúlik vissza, amikor is Jens délutánonként egy hamburgi lemezboltban dolgozott, Isi pedig rendszeres vendég volt náluk. Egy party előtt a meghívott DJ megbetegedett, a lemezbolt tulajdonosa pedig megkérte Jenst, hogy álljon be a DJ-pultba, ahová Isi is csatlakozott hozzá. Ahogy mondani szokás: a többi már történelem.

blank

Hybrid Night > Linkin Park special – A38 – 23:00

„Emlékszem tavaly július 20. csütörtökre esett. Épp az esti Manson koncert utáni Hybrid Nightra készültünk.
Aztán jött a megdöbbentő hír: Chester öngyilkos lett. Először el sem hittük – hiszen már számtalanszor felröppent híres emberek halálhíre. Reménykedtünk benne, hogy ez is csak valami hasonló álhír.Aztán lassan kiderült, hogy a hír igaz. Most, egy évvel Chester halála után, ugyanazon a napon, ugyanott csinálunk egy bulit az emlékére.”

blank

Kálmán Imre: Cirkuszhercegnő – operettbemutató – Margitszigeti Szabadtéri Színpad – 20:00

Több mint egy évtized után, a Margitszigeti Szabadtéri Színpad 80. születésnapján a legnagyobb magyar operettszerző, Kálmán Imre egyik legnépszerűbb, Cirkuszhercegnő című darabjával tér vissza a színház nyári repertoárjára a teátrum kezdeteitől jelen levő egyik legkedveltebb zenés szórakoztató színpadi műfaj! Az ünnepi évadban az operett magyar nagymesterének egyik legjelentősebb, világszerte páratlan sikerrel játszott műve első alkalommal csendül fel a cirkuszi forgataggal benépesített szigeti színpadon.

blank

Szombat – július 21.

Puskás Öcsi és az Aranycsapat kiállítás – BÁV Műkereskedelem – 10:00

A Labdarúgó Világbajnokság apropóján a BÁV júliusban Puskás Öcsi és az Aranycsapat címmel rendez ingyenes emlékkiállítást, ahol kortárs magyar képző- és iparművészek Puskás Ferencről készített alkotásait tekinthetik meg. Puskás Öcsi, az Aranycsapat kapitánya, Olimpiai arany- és Világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok, Világkupa és Bajnokok Ligája győztes, a XX. század legjobb góllövője, akinek számtalan világcsúcs és gólkirályi cím fűződik a nevéhez, mind a magyar válogatott, mind a Real Madrid játékosaként.

blank

Tudomány egy pohár sörrel! | Kurátori tárlatvezetés – Magyar Nemzeti Múzeum – 16:00

A plakát a modern nagyvárosi társadalom üzenőfala. Technikai lehetősége – a 19. század elején elterjedő litográfia – alkalmassá tette, hogy tömegesen és nap mint nap vihesse utcára üzeneteit. A MNM időszaki kiállítása azt mutatja be saját gyűjteménye segítségével, hogy a fejlődés bűvöletében élő modern magyar társadalom mit láthatott – 1890 és 1989 között – az üzenőfalon: újdonságokról, lehetőségekről, szükség- vagy kényszerhelyzetekről. z üdítő tárlatvezetés után, mindenkit egy frissítő sörkóstolóval várnak!

blank

Sam Havadtoy és a New York-i művészek – Ludwig Múzeum – 16:00

Tárlatvezetésünkön megismerheti Sam Havadtoy munkásságát, aki az 1970-es 80-as években élt New Yorkban, és a város, illetve a korszak legjelentősebb művészeivel dolgozott együtt. Milyen volt Andy Warhol, Keith Haring, Yoko Ono világában élni, alkotni? Hogyan hatottak Havadtoy művészetére? A kiállításon találkozhatsz a Ludwig Múzeum gyűjteményének meghatározó korabeli amerikai alkotásaival is.

blank

Spice Girls vs Backstreet Boys By Rock The City – Fröccsterasz – 22:00

Micsoda bulik, micsoda hangulat, őrület, asztalontáncolás, sikítozások egy-egy elfelejtett slágernél…Vicc nélkül mondjuk, ha nem jössz, életed egyik legbulisabb, legéneklősebb estéjét hagyod ki. Nem csak a 2 imádott csapat dalai lesznek,de szinte az összes slágerüket le fogják játszani, ezt biztosra megígérhetjük.

blank

Punnany Szülinapi Karnevál – Budapest Park – 17:00

Te, aki ezeket a sorokat olvasod, meghívást kaptál az év legkúlabb szülinapi zsúrjára! A 15 éves Punnany Massif ugyanis egy hetedhétországra szóló mulatságra invitál a Budapest Parkba. Az ország egyik kedvenc zenekara erre a különleges évfordulóra számtalan meglepetéssel, karneváli hangulattal és persze a legütősebb slágerekkel készül – gyere és ünnepeljünk együtt!

blank

Sun & Soda w/ Hernan Cattaneo – Akvárium – 13:00

Debütál a Sun & Soda elnevezésű bulisorozat, mely a belváros szívébe varázsolja a tengerparti strandok és a trópusi hangulatú partyk világát. A sorozat helyszíne az Akvárium Klub Official Terasza, mely erre az időre igazi oázissá alakul: műfű borítást kap, hangulatos árnyékolókat, mini medencéket, rengeteg növényt, extra dekorációs elemeket és az elengedhetetlen kényelmes nyugágyakat.

blank

Vasárnap – július 22.

360 bar X Yoga Brunch – 360 Bar – 10:00

Jógáznál a fellegekben a nap sugaraival és hűs szellővel alattad az egész várossal, Budapest egyik legrégebbi és leglazább tetőteraszán? Irány júliusban is a 360 bár, napüdvözletezni lépegzetelállító panorámával! Amire számíthatsz: 60 perces napindító jógagyakorlás a napfényes teraszon, alattunk a várossal.A jógaóra után frissítő uborkás limonádéval várnak.

blank

Híres íróink nyolcadik kerületi világa – Gutenberg tér – 10:00

A séta a nyolcadik kerületnek egy olyan korszakán vezet végig, amikor a kerület még művésznegyed volt, utcáin a magyar irodalom és képzőművészet számtalan emblematikus alakja sétált, alkotott, vagy élte át a kor tragikus eseményeit. A sétajegy ára 3000 Forint.
blank

Swing a Hídon – Pepita & Ratty Jazz Band – Szabihíd – 16:30

A hangulatról a budapesti swing táncosok gondoskodnak, nekik köszönhetően megismerhetitek a jazz aranykorának táncait és stílusát. Próbáljátok ki a lendületes Lindy hopot, a kecses Balboát vagy a Bohókás charlestont! Mindehhez a talpalávalót a Ratty Jazz Band biztosítja: hallhattok mindent, ami dixieland és swing, legyen szó a 20-as, 30-as évek zenéiről vagy napjainkról.

blank