Közeleg a várva várt négynapos hétvége! – Mutatjuk a legjobb programokat!

Egyre közelebb kerülünk a régóta áhított és jól megérdemelt négynapos hosszú hétvégéhez! A múlt heti kurta hétvége után eljött a mi időnk, hogy elmerülhessünk a város pezsgő forgatagában és a kulturális programok mellett a bulikat se hanyagoljuk el a négy nap alatt. Mutatjuk a szokásos gyűjtésünket a legjobb eseményekről. 

Csütörtök – április 26.

A véletlen megragadása | tárlatvezetés – Trapéz – 19:00

Konstruált terek, a virtuális világ és a valóság határán egyensúlyozó látvány, csupán harminc percig létező szobrok: Biró Dávid és Klenyánszki Csilla a véletlen megragadásával kísérleteznek. Fotósorozataikon megrendezett, mégis bizonytalan kimenetelű helyzetekkel találkozunk.

További infókért katt ide.

Ünnepeld a Föld napját a WWF-fel! – WWF Hungary – 18:00

Ki ne ismerné a pandás logót? Gondolkoztál már azon, hogy mivel is foglalkozik pontosan a World Wildlife Fund? Gyere és találkozz a WWF Hungary igazgatójával (és az International Visitor Leadership Program korábbi résztvevőjével), Sipos Katalinnal! Katalin bemutatja majd a WWF céljait, beszél mindennapi munkájáról és még az irodájukat is megmutatja! Gyere és kérdezz és ünnepeld a Pandával és velünk a Föld Napját.

Nézd meg az esemény Facebook-oldalát is.

Drámapedagógia és demokrácia: projektbemutató és műhelymunka – Örkény István Színház – 16:00

Milyen módon segítheti a drámapedagógia a demokrácia oktatását és a demokratikus osztályterem kialakítását?
Milyen dramatikus eszközöket alkalmazhatnak a humán tárgyak tanárai a 11-15 éves korosztály tanításában?
Milyen lehetőség van a magyar iskolarendszerben a társadalmi problémák vizsgálatára? Hogyan értelmezhető a demokrácia tanár-diák viszonyban?

Részletek: itt.

blank

Pontoon is Back! – Pontoon – 17:00

Pontosan így van! Minden, amit szeretünk a budapesti nyárban, április 26-tól visszatér a Duna-partra! Készüljünk fel, hogy ezen a nyáron is rengeteg koncert,  hazai és nemzetközi DJ és vendég adja majd egymásnak a kulcsot a verbalizálhatatlan panoráma közepén. Állunk elébe!

Részletekért kattints ide.

blank

Péntek – április 27.

A nagy budapesti kolbászolás – Kishusom – vasárnapig

Ezen a hétvégén éremes lesz leugranod egy karikára az alábbi helyszínekre és hátrahagyni az otthonfőzést, mert most jónéhányan összeálltak, hogy megmutassák, milyen sokféle tud lenni a magyar kolbász! Ti pedig megmutathatjátok, milyen sokféle a magyar kolbászkultúra. Ehetitek késsel-villávval, tunkolhatjátok kézzel vagy csak ráteszitek egy isteni szelet kenyérre.

Részletekért katt ide.

blank

A Tánc Világnapja – Első szabadtéri Milonga sin Palabras – Vigadó tér – 21:00

A Tánc Világnapján: az első idei szabadtéri Milonga sin Palabras a Dunakorzón, a Vigadó előtti szökőkút körül, sima, táncolható kőfelületen. Gyönyörű panoráma a Dunára, a Budai Várra és a Gellérthegyre.

Részletek: itt.

blank

Hosszú hétvégi nassolás – Waffle & Love – szerdáig

Legyen a hosszú hétvége egyik kedves programja, hogy kipróbáljátok a különleges buborékos gofrikat, amit szezonálisan már fagyival és friss eperrel is kérhettek. Érkezzetek egyedül, baráttal, szerelemmel, gyerekkel vagy családdal, itt könnyű lesz jól lakni.

További infókért katt ide.

blank

RaktárBÁR&KLUB #záróhétvége  – Raktár Bár Klub – 22:00

Most bizony 2 napig nem alszunk! Jönnek a legerősebb házibulik, a legütősebb csapat, a legkomolyabb törzsbrigádok és a legerősebb éjszakák! Zárjuk be méltóképpen együtt ezt a „kócerájt.” Ismerős pultosok, csapraszerelt vodkák, rengeteg barát, csajok, pasik, őrült hangulat és a legmenőbb magyar és külföldi slágerek!

További infókat itt találsz.

blank

Szombat – április 28.

Kiégés (burn out) tréning: Én-erő növelés, energetizálás – Lelki Titkaink Mentálhigiénés Stúdió – 10:00

A Kiégés (burnout) tréning során csoportos helyzetgyakorlatok, videó és csoportos visszajelentés, megerősítés segíti az kiégés megelőző készségek (stresszoldás, energetizálás) elsajátítását. A három tréning között lévő időszakra minden résztvevő személyre szabott házi feladatokat kap, melyek egy-egy új készség mindennapi életben való kipróbálását segíti.

További infókért katt ide.

blank

Indul a Margitszigeti Zenélő Szökőkút új zenei programja – Margitsziget – 10:00

Szombaton indul a margitszigeti zenélő szökőkút új zenei programja és a zenei frissítéshez a látványvilág, a vízkép is új formát kapott. A zenék óránként csendülnek fel reggel 10 és este 10 óra között.

A dalok listáját itt találod.

blank

HELLO – The New Queens of the Pop – Toldi Mozi – 23:00

Popdívák, QueeRebel éjszakai nagykövetek, álmodozók és felPOPpolt stílusikonok, eljött a ti időtök! Mártózzatok meg a legédesebb éjszakai cukormázban és színezzétek ki a sötétséget!

Részletekért katt ide.

blank

Eliades Ochoa  Akvárium Klub – 20:00

A világhírű Buena Vista Social Club egyik sztárja, Eliades Ochoa gitáros, énekes ismét hazánkba látogat, hogy igazi kubai hangulatot varázsoljon 2018. április 28-án, az Akvárium Klubba. Ezúttal Grupo Patria zenekarával, európai turnéjuk egyik állomásaként érkezik hozzánk, melynek keretében népszerűsíteni szeretné a tavaly elkészült új Buena Vista Social Club: Adios című dokumentumfilmet.

További infók: itt.

blank

Vasárnap – április 29.

Mediterrán ízkavalkád, és a dél-olasz gasztronómia legjava – Araz Étterem – 12:00

A virágillatú április méltó vendége a dél-olasz gasztronómia fellegvára, Szicília.  A Földközi-tenger legnagyobb szigeteként az évezredek elteltével számos hódító nép, mint például a görögök, a rómaiak, az arabok, a franciák, a spanyolok és az észak-afrikaiak hagytak mély nyomot Szicília konyháján. Ettől olyan kimeríthetetlenül változatos és izgalmas. Ezt az örökséget pedig tovább tökéletesíti, hogy döntően friss alapanyagok felhasználásával főznek – így nemcsak ínycsiklandozóak, de egészségesek is a dél-olasz fogások.

A brunch menüjéért kattints IDE. Beszámolónkhoz pedig IDE.

blank

Látogatás a Gresham-palotában – Monarchiás pénzintézetek nyomában – Ferenciek tere – 9:45

A reformkortól a Lánchíd pesti oldalán születik meg a város kereskedelmi központja. Ez az a kor, amikor a környéken felépülő fényűző paloták -főleg Hild munkásságának köszönhetően-egységes városképet formálnak. Kereskedelmi testületek, pénzintézetek építik fel pezsgő székhelyeiket, melyek sokszor nemcsak exkluzív irodaházként, hanem luxus lakóépületként is működnek.

A program részleteit itt találod.

blank

Hála – gerinctréning és meditáció – Life1 Nyugati – 18:00

Gyakoroljuk azt, amiről manapság nagyon könnyen elfelejtkezünk. Ismerjük fel magunk körül azokat az apró dolgokat, amelyek boldogsággal töltenek fel. Szakadj ki a hétköznapok folyton forgó kerekéből – állj meg egy picit és szánj időt magadra. Meditációval egybekötött gerinctréning egész évben minden hónap utolsó vasárnapján Riskó Zsolttal – ezúttal a meditáció témája a Hála.

Részletekért katt ide.

blank

Evgeni Plushenko & Edvin Marton: Kings on Ice – Budapest Sportaréna – 19:00

Egyedülálló zenés – jeges – varázslatos – exclusive show, végtelen szenvedéllyel és kiemelkedő tehetségekkel érkezik a magyar közönség elé. A Jég Királyai között a műkorcsolya világhírű olimpiai és Európa bajnokait láthatjuk és nem utolsó sorban az Emmy-díjas hegedűművészt, Edvin Martont.

További infókért katt ide.

blank

Atlantic Flight – Nagy Cirkuszi Utazás – Fővárosi Nagycirkusz – 11:00

A műsorban szabadon szárnyra kap a képzelet, nem ismer határokat a fantázia. A bátor kapitány és csinos stewardessek vezetésével egy ugrásnyira van a világ legtávolabbi csücske is, ők pedig nem félnek elindítani a motort, felszállni a könnyű felhők magasába, és elvezetni csodás gépmadarukat bárhová, ahol mesés kalandok és felejthetetlen csodák várnak mindannyiunkat.

Részletek: itt.

blank

Czirják Csaba Trio – Magyar Kereskedelmi és Vendéglátói Kamara – 19:00

Czirják Csaba a negyvenes generáció kiválóan képzett gitárosa. A Liszt Ferenc Zeneművészeti főiskola elvégzése után a bostoni Berklee College of Music hallgatója volt. Magyarországra visszatérve több műfajban és felállásban is kipróbált muzsikusként ismeri a közönség. A mostani trió felállás a gitáros elmondása szerint a saját kompozíciók és sztenderdek részletesebb kidolgozását helyezi előtérbe.

A koncertről több infót itt találsz.

blank

Seth Troxler – Akvárium Klub, NagyHALL – 23:00

Seth Troxler valahol Chicago és Detroit között félúton egy kis amerikai városban született, zenei munkássága pedig – mint DJ és producer – a techno fellegvárában, Berlinben indult be igazán. Szettjeiben ötvözi a klasszikus detroiti techno-ra és chicagoi house-ra jellemző stílusjegyeket a kétezres évek berlini minimalista hangzásával, de bátran kalandozik a legmodernebb középtempós irányokba is.
2012-ben az év DJ-je lett a Resident Advisor top 100-as listáján, de a Rolling Stone magazin is beválasztotta már a világ 25 legfontosabb DJ-je közé.

További infókért katt ide.

blank

Hétfő – április 30.

Wall Street Party – Symbol Budapest – 22:00

Különleges hétfő elé nézünk: A Symbolban megidézik a világhírű Wall Street farkasa című film hangulatát egy igazán különleges party keretében. Elhozzák az amerikai álmot, a korlátok nélküli szórakozást, ahol te lehetsz a legmenőbb bróker, a Wall Street farkasa.

Részletek: itt.

blank

Budapest Nights bemutatja: Boszorkány és varázsló party – Hello Baby Bar – 22:00

Tisztelt Potter úr! Örömmel értesítjük, hogy felvételt nyert a Budapest Nights Boszorkány- és Varázslóképző bulijára. Mellékelten megküldjük a szükséges tankönyvek és felszerelési tárgyak listáját. A tanév április 30-án kezdődik. Tisztelettel: Minerva McGalagony igazgatóhelyettes, Budapest Nights

További infókat itt olvashatsz.

blank

No Limit – ELLÁTÓház – 22:30

A buli neve NO LIMIT!, ami annyit tesz, hogy nemcsak a 90-es években lubickolunk majd, kicsit hátratekinthetsz a 80-as évkbe,de előre is, a 2000-es évekbe, úgyhogy a Spice Girlstől kezdve a Take Thatig sok-sok kedvenc fel fog csendülni. Belépő: 100 forint.

Részletekért katt ide.

blank

Kedd – május 1.

Skanzen Majális – Szentendrei Skanzen – 9:00

Az idei majálison igazi korhű hangulatban ünnepelve várnak minden generációt. A skanzenben visszapörgetik az idő kerekét és visszahozzák a hatvanas évek játékait, felszállhatsz a Skanzen Roburra, és korabeli outfitben rophatod a táncházban vagy a koncerteken.

A teljes programért katt ide.

blank

A jövő technológiái kiállítás – Fusion Rendezvényközpont – 10:00

Robotokkal, VR-technológiával, okos szemüvegekkel, távvezérlésű okos otthon modelljével, elektromos autókkal várják a látogatókat. A Fusion rendezvényközpontban feltűnik a mesterséges intelligencia is, amely lassan minden téren túlszárnyalja a humán teljesítményt. 3.000 m2-en komplexen vonultatják fel a jövő technológiai fejlesztéseit, ahogy ezt még soha senki nem láthatta. Az interaktív kiállításon a gyermekekre kiemelkedő figyelmet fordítanak, játékosan fejlesztő programjaink segítségével az ifjú mérnökök iskolájában.

További infókért katt ide.

blank

Georges Feydeau: Fel is út, le is út! – Vidám Színpad – 19:00

Az előadása kacagtató helyzetek sorozatán túl, roppant pontos és szórakoztató korrajz. Száztíz éve írta a szerző, de a laza életvitelű, csélcsap szereplők kalandjai tökéletesen megfelelnének a mai kor erkölcsi állapotának is. Az elvált szépasszony szeretője a volt férjtől kér tanácsot, hogyan szabadulhatna meg végre e hölgytől, miközben az újdonsült, erőszakos és féltékeny udvarló, egy katonatiszt már állandóan a nyomában van. Csak éppen nem tudja, ki a szerető!

Részletekért kattints ide.

blank

Cocktails & Party kedd – Morrison’s 2 Klub – 17:00

Lazulj te is keddenként a Morrison’s 2-ben! Változatos zenei stílusokkal és Garden Partyval várnak egész évben nyitva tartó fedett és fűtött kerthelyiségünkben. Lesznek italakciók is, az egyetemistákat külön meglepetésekkel várják és még az asztalfoglalásért sem kell fizetned.

Részletek: itt.

blank