Élőzenés éttermek Budapesten – I. rész

Rengeteg filmben találkozhatunk élőzenés vacsorajelenettel, ám mikor mi is át akarjuk élni ezt az élményt, kicsit zavarba jövünk, hiszen nem könnyű feladat megtalálni az erre alkalmas helyeket Budapesten.

Hogy megkönnyítsük a dolgod, két részben gyűjtöttük össze városunk legjobb élőzenés éttermeit, ahol az ételekből és a zenékből is a legjobbat nyújtják. Pont, mint a filmekben!

Korhely

A nagyszerű Korhely és az isteni szűzérmék álombeli íze azóta is kísért minket. A remek étlapot, és a gondosan összeválogatott bor- és pálinkakínálatot finom zongoraszó mellett is élvezhetjük péntekenként és szombatonként, mikor is Rafael Mario jazz-zongorista szórakoztatja a nagyérdeműt. A zenészről eláruljuk, hogy exkluzív meghívást kapott a közelmúltban egy nagynevű New York-i jazz versenyre. Igazi magyaros falatok, csodás, modern környezetben, lágy zenével. Hát lehet ennél szebb hétvégénk?

1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 7.

Araz étterem

Magyar ízek – Magyar zene – Magyar tradíció című pénteki projektjében mint látható a zene is fontos figyelmet kap az Araz étteremben, ahol nem csak magyar muzsikát hallhatunk de néptánc előadásokat is megnézhetünk a finom falatok mellett. Az ARAZ Étterem a Hungarian FolkEmbassyval közreműködve varázsol igazi klasszikus magyar hangulatot a falak közé minden péntek este, Barka Áron Chef de Cuisine pedig büféasztalos választékával gondoskodik arról, hogy senki ne maradjon még véletlenül se éhesen.

1074 Budapest, Dohány u. 42-44.

blank

Orfeum

Az előző század hajnalának tipikus pesti mulatói előtt tisztelgő Orfeum minden vita nélkül az egyik legmenőbb hely a városban, ahol kitűnő magyar énekeseink és sztárjaink idézik fel a revük, orfeumok és mulatók világháborúk előtti világát. A gyönyörű környezetben ráadásul nem csak a különleges estéket élvezhetjük, hanem a gasztronómia gyönyöreit is, így egy éjszaka alatt lakik jól szemünk és szánk is, miközben országunk kiváló művészeti karnyújtásnyira mutatják be tudásukat. Egy kis időutazás, némi modern éllel. Tökéletes.

1073 Budapest, Erzsébet krt. 43-49.

blank

Déryné Bisztró

Buda talán leglegendásabb és legikonikusabb éttermében nem csak az utánozhatatlan Déryné-féle hangulatot élvezhetjük, hanem az élő zenét is. Az idén 100 éves étteremben bárzongora, jazz, magyar slágerek és swing is fel-fel csendül, vagyis minden adott ahhoz, hogy a kellemes – kiváló minőségű, nemzetközileg is elismert – vacsoránkat összekössük egy apró időutazással és belekóstoljunk a XX-ik századi békebeli időkbe. Egy kicsit mindenkinek kijár, hogy budai nagyúr és igazi budai kisasszony legyen, nem?

1013 Budapest, Krisztina tér 3. 

blank

A sorozat második részéért kattints ide.