10 hely, ahol elbújhatsz esős időben Budapesten

Bár esős időben nagy a kísértés, hogy az orrunkat se dugjuk ki otthonról és a négy fal között töltsük az egész napot, összegyűjtöttünk 10 helyet, ahová még rossz időben is megéri ellátogatni. 

Anker Klub

Bizony, nyáron sokszor elfeledkezünk a kertes Ankert bátyjáról, holott a menük ugyanúgy csodálatosak és az éjszakák is ugyanúgy pörögnek, mint télen. Egy kávéra pedig mindig jó beugrani, főleg munka közben, hiszen az ingyen wifi mellett az Anker igazi inspiráló hangulatot is biztosít és míg este mindig bulitól hangos, délutánig a nyugalom temploma.

10 hely, ahol elbújhatsz esős időben Budapesten: Anker Klub

Massolit Books & Cafe

Ha már az inspiráló helyeknél járunk és elbújnánk az eső elől, irány a Massolit, ahol nem csak finom a sör és a kávé, de olvasnivalót is mindig bőven találhatunk, hiszen minden tele van könyvekkel. Emellett sokszor egy-egy kiállítás is vár minket, amit ki lehet elemezni egy finom tea mellett, míg a játszósarokban a gyerekek foglalatoskodnak.

Rossz időben Budapesten: Massolit Books & Cafe

Kisüzem

Ha valahol ablakban akarsz üldögélni Budapesten, a Kisüzem legyen az! Közel a Király utcához, de távol annak zajától, a Kisüzem a hetedik kerület egyik leghangulatosabb kuckója, nagyon barátságos árakkal és sok-sok zenés műsorral. Ha jön a rossz idő, a tágas ablakoknak hála szárazon, de testközelből nézheted a kora őszi esőt.

10 hely, ahol elbújhatsz esős időben Budapesten: Kisüzem

Tamp & Pull

Budapest egyik legjobb kávézóját a CNN is imádja és bevalljuk, az első flatwhite után mi is szerelmesek lettünk belé. A Tamp & Pull maga a csúcsminőség a new wave kávézás terén. A város kiemelkedő baristái laborokban fejlesztették ki, hogy milyen kávét milyen fokú és ph-értékű vízben főzzenek és hogy melyik kis afrikai vagy dél-amerikai saját pirítású és őrlésű kávéhoz illik tej és melyikhez nem. Aztán nehogy elrontsd cukorral a remekművet!

Tamp & Pull

Neked Csak Dezső

Ha sörről van szó és a VIII. kerületben járunk, nekünk csak Dezső! A Tanú szerencsétlen malacáról elnevezett sörbárban mennyei kézműves sörök várnak minket. Ha pedig éppen bizonytalanok vagyunk az óriási kínálatot nézve, hogy mit is akarunk inni mi után, csak bátran kérjünk segítséget a személyzettől. Ők boldogan elmondják, mi csúszik jól mire.

Neked Csak Dezső

Goodbar

Egy jó bár, jó burgerrel. Ha az ELTE jogi karának közelében vagy éppen a Kálvin téren jársz, mindenképpen térj be a Goodbarba, ahol nomen est omen, isteni burgerek várnak. A finom kínálat mellett remek a napi menü is, ha pedig már lemenőben van a nap, kávéról válts inkább egy jó pofa kézműves sörre.

Goodbar

Bambi

A Frankel Leó utcában még 1961-ben nyílt Bambi igazi időutazást garantál, hiszen bár eltelt bő 50 év, itt bizony a hangulat cseppet sem változott. Remek reggeli, remek ebéd, remek kávé és este egy sör is belefér vagy egy kis fröccs, ha kedvünk lenne siratni a nyarat. Arról nem is beszélve, hogy remek Instagram-alapanyag a hely!

Bambi

Mazel Tov

A Mazel Tov valósággal robbantotta a sikert a hetedik kerületben gyönyörű designjával és zsidó ételeket felvonultató ínycsiklandozó látványkonyhájával. Beülni mindig jó, jóllakni végképp, este pedig használjuk ki a finoman összeállított borkínálatot, miközben egy kis élőzenés koncerttel koronázzuk meg a napot.

Mazel Tov

Kőleves

A Kőleves sokak számára az esti romkocsmázás mekkája, ám már nappal is érdemes benézni, hiszen a napi menük minden nap csábítóak és laktatóak, az esti koncertek pedig itt sem maradnak el. A külföldi ismerősöket kötelező elhozni, de még a hűvösebb időben sem akarjuk elengedni a nyári esték emlékeit, akkor is érdemes betérni.

Kőleves

Demmers Teahouse

Persze lassan de biztosan azért mindenképpen fel kell készülnünk az ősz eljöttére, ami higgyétek el, nem is lesz olyan rossz – jobban fog például esni egy jó tea is, amit a legjobb, ha a Demmersben fogyasztunk el, ahol a kínálatot átnézve akár minden nap betérhetünk valami újra, természetesen a legjobb minőségben.

További budapesti ötletetek esős időre: