10 nagyon várt 2021-es film, aminek végre elérkezett a premierje

Itt a nyakunkon a szeptember, felpörögnek a mozik, jönnek az új premierek. Összegyűjtöttünk öt olyan filmet, melyet már régóta vár a közönség és most végre bemutatásra kerül.

2021 filmek augusztus szeptember premierek
A Venom első része kasszasiker volt, sokan várják a folytatást

Bébi úr: Családi ügy (2021. augusztus 26.)

A Bébi úr – Családi ügy ott folytatja, ahol az első film befejeződött. A fivérek már felnőtt férfiak, de testvéri viszályuk felnőttkorban is folytatódik. Alig beszélnek egymással. Tim abban a házban él a családjával, ahol felnőtt. Otthon ülő apuka, és még mindig élénk a fantáziája. Feleségül vette Carolt, és két lányuk van. Az idősebb Tabitha, a fiatalabb Tina. Ted menő üzletember, és szupersikeres. Tim egy nap zajt hall Tina szobájából. Kiderül, hogy Tina kosztümöt visel, és a központtal beszél a mobilján. Benne van a családi bizniszben – ő is bébi főnök, pont ahogy Ted bácsikája is az volt. Úgy néz ki, krízis van a Bébi Rt-nél, és szükségük van Bébi úr (Ted bácsi) segítségére.

Kampókéz (2021. augusztus 26.)

A feltörekvő filmes, Nia DaCosta rendezte a kultikus horror új, mai környezetbe helyezett változatát. A helyiek körében köztudott, hogy Chicago Cabrini Green nevű környékének lakóházait egy rémtörténetekből ismert, kampókezű természetfeletti gyilkos tartotta rettegésben, akit kellő bátorsággal megidézhetett az, aki ötször kimondta a nevét a tükör előtt. Napjainkban, tíz évvel azután, hogy a Cabrini utolsó eredeti épületét is lebontották és a felértékelődött területet az ezredforduló után született generáció népesítette be, Anthony McCoy vizuális művész és barátnője, a galériavezető Brianna Cartwright beköltöznek egy ottani luxuslakásba. Anthony festői karrierje éppen hullámvölgyhöz ér, amikor találkozik egy régi lakossal, akitől megismeri Kampókéz valódi, szörnyűséges történetét. Hogy megőrizze pozícióját a chicagói művészeti világban, Anthony elhivatottan kutatni kezdi a kísérteties részleteket, amik friss ihletet adhatnának műveihez. Nem sejti, hogy eközben olyan múltra nyit ajtót, ami kikezdi elméje épségét és iszonyatos erőszakhullámot enged szabadjára.

Toxikoma (2021. szeptember 2.)

Herendi Gábor új közönségfilmje, a Toxikoma, Szabó Győző azonos című önéletrajzi írásán alapul, mely a két főhős, a drogos alfahím (Szabó Győző szerepében Molnár Áron) és az istent játszó pszichiáter (Csernus Imre szerepében Bányai Kelemen Barna) egymásnak feszüléséről és baráttá válásáról szól. A könyv a népszerű színész életének legnehezebb éveit eleveníti fel, egy hosszú évekig tartó drogos zuhanást, melynek végén minden szétesik Győző körül, aki végül rászánja magát az elvonókúrára. Itt találkozik Csernus doktorral, s innen indul a film, ami azt az ego harcot mutatja be, ami a két domináns férfi között zajlott a pszichiátrián. Mindketten bejárják a saját útjukat és megtanulnak valamit a másiktól, amitől a saját életüket is jobb irányba fordítják. Győző és Csernus egymással harcol, de egy ponton mindkettejüknek el kell jutni a felismerésig, hogy csak közösen juthatnak előre, és hogy van valami, amiben csak a másik segíthet rajtuk.

Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája (2021. szeptember 2.)

Shang-Chi azt hitte, végleg lezárta a múltat, ám mikor a Tíz Gyűrű elnevezésű titokzatos szervezet hálójába kerül, kénytelen lesz újra szembenézni vele, vele együtt pedig apjával, a Marvel-univerzum egyik leggaládabb gonosztevőjével, a Mandarinnal is. A stúdióóriás első ázsiai szuperhőse mellett Hulk egyik főellenségét, a Förtelmet is felvonultató film látványos harcjeleneteket, egzotikus tájakat és adrenalindús izgalmakat ígér.

Szupernóva (2021. szeptember 9.)

A zongorista Sam és a regényíró Tusker elindulnak egy régi lakóautóban, hogy az őszi Angliát átszelve meglátogassák családjukat, barátaikat és több évtizedre visszatekintő múltjuk fontos helyszíneit. Ez a nagy, gyönyörű tájakon keresztül vezető utazás lehet, hogy sok mindentől a búcsút jelenti: az évekkel korábban demenciával diagnosztizált Tusker állapota ugyanis rohamosan romlik, Sam pedig képtelen szembenézni társa elhalványulásával.

 

Normális világ (2021. szeptember 16.)

Ki normális, és ki nem az? A középkorú Ernesto megígéri édesanyjának, hogy halála után a tengerbe fogja temetni. A spanyol jogrendszer azonban szigorúan tiltja az ilyen jellegű szertartásokat, így Ernesto – más lehetősége nem lévén – egyszerűen ellopja a koporsót a temetésről. Őrültnek tűnő terve kivitelezésében segíti őt lánya, akivel egy egészen rendkívüli utazásra indulnak el, hogy véghez vigyék küldetésüket.

A legjobb dolgokon bőgni kell (2021. szeptember 16.)

Grosan Cristina első mozifilmjében, A legjobb dolgokon bőgni kell-ben olyan harmincasokról mesél, akik egyszerre próbálnak megfelelni saját maguknak és a környezetüknek, miközben az életük alapvető döntéseit sem képesek meghozni. Úgy élnek, mintha még mindig egyetemisták lennének: közös albérletben, üres hűtővel, éjszakai bulikkal, két óra alvással, másnapokkal. Szeretnék máshogy csinálni, mint az előző generáció, ugyanakkor menekülnek a döntések elől. A legjobb dolgokon bőgni kell hitelesen, őszintén és nagy adag öniróniával mutatja be az útkeresést.

Venom 2. – Vérontó (2021. szeptember 16.)

„Ha egyszer kiszabadulok innen, lesz egy kis vérontás” – mondta egy titokzatos fegyenc a Venom végén Eddie Brock-nak (Tom Hardy). Annak a vakmerő, nagyszájú tényfeltáró újságírónak, aki egy laboratóriumi felderítése során súlyosan megfertőződött: és azóta szimbiótaként, a testében élősködő gonosz Venommal együtt kénytelen élni. És kezdi megszeretni, hogy egy szupererős szörny lapul benne.Rá is szorul: mert mostantól nemcsak magával kell szembenéznie, hanem egy nála is erősebb, gonoszabb lénnyel, akit nem akar senki rövid pórázon tartani. Jön Vérontó (Woody Harrelson), hogy ígérete szerint pusztítson a világon. Meg kell állítani. Bármi áron.

A feleségem története (2021. szeptember 23.)

Az Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt Testről és lélekről rendezője, Enyedi Ildikó új filmje Füst Milán több mint 20 nyelvre lefordított, irodalmi Nobel-díjra felterjesztett, azonos című regénye alapján készült. A történet főszereplője Störr Jakab, a holland hajóskapitány, aki rögvest megkéri Lizzy, az elragadó francia hölgy kezét, amint meglátja. Boldognak induló házasságuk azonban a meghitt pillanatok mellett gyötrelmes órákban is bővelkedik. A kapitány érzelmi hullámverései a féltékenység tűpontos természetrajzát és a férfi-nő kapcsolat feloldhatatlan ellentmondásait tárják elénk.

Éjszaka a házban (2021. szeptember 23.)

A férje váratlan halála felett napirendre térni képtelen Beth egyedül él a férje által épített tóparti házban. A lelki épségéért küzdő nőre hamarosan rémálmok törnek rá: felkavaró látomásaiban a házban ólálkodó kísérteties jelenlét őt szólítja. Barátai tanácsa ellenére Beth kutakodni kezd néhai férje holmijai között, abban bízva, hogy válaszokra lel. A titkok, amiket feltár, egyszerre különösek és ijesztőek – ám ez sem tántorítja el attól, hogy megoldja a rejtélyt.

További szuper filmek 2021-ből: