Hétvégi programajánló 05.30.-06.02.

Június első hétvégéjén talán végre kegyes lesz hozzánk az időjárás, és lesz néhány esőmentes óránk. Használjtok ki jól, és vessétek bele magatokat a legjobb programukba, íme!

Csütörtök:

Jordan Peterson at BrainBar 2019

Dr. Peterson, a világhírű kanadai pszichológiaprofesszor, a 12 szabály az élethez című nemzetközi bestseller szerzője a Brain Bar fesztiválra látogat. Csatlakozz Petersonhoz egy szédítő utazásra az élet értelméről, a szólásszabadságról, a homárok pszichológiájáról és arról, hogy miért érdemes minden macskát megsimogatnunk az utcán.

Beck Zoli szerzői estje

Valahogy borzasztóan hangzik minden elnevezése egy ilyen estének. Te mit írnál ki? Szerzői est, önálló est, akusztikus koncert, pódium vagy ilyenek. Nem akarom felsorolni az összes lehetséges hülyeséget. Írtam egy csomó dalt, azokból játszom, meg néha mások dalait is. Úgy, mintha az enyémek volnának. Van nálam gitár, ukulele, minizongora, kazu, szájharmonika, olyan hangszerek, amiket meg tudok szólaltatni és beférnek az autómba. (Mondjuk, ha ez szervezné az estét, akkor a papa zongoráját is vihetném.) És néha szomorú, néha meg vicces az, ami történik. De valami történik. Például hasznos a gitározni tanulóknak, mert le tudják szedni a dalok első változatának akkordjait. Kézről.

Beck Zoltán a 30Y és a Bezzeg a kurva Beckek zenekarok énekese, dalszerzője.

Follow The Flow lemezbemutató, vendég: Kemonication Band

A Follow The Flow először ad önálló koncertet a Budapest Parkban – sőt, ez a május 30-i este egyben a srácok tavasszal érkező debütáló lemezének bemutatója is lesz!

Péntek:

IPrepare – A felkészítés jövője a Nemzetközi Önkéntességben

Az Egyesek Ifjúsági Egyesület elhivatott a Nemzetközi Önkéntesség minőségének fejlesztése iránt. Ennek érdekében az utóbbi másfél évben új applikációt fejlesztettünk ki, mely iPrepare névre hallgat. A szoftver célja egyrészt a hosszútávú önkéntes szolgálatra induló fiatalok magas színvonalú online felkészítése, másrészt a küldő/támogató szervezetek támogatása egy új eszközzel önkénteseik indulás előtti felkészítéséhez.

Ablak a Bartókra – Helytörténeti fesztivál

Az Ablak a Bartókra a Bartók Béla út múltjáról, jelenéről és jövőjéről szól. A kreativitásról és tudásról, az örömről és együttlétről, ami átszövi az utca és a környéke történetét.

Rosalia 2019 | Rosé és Pezsgő Liget

Idén új időpontban, tavasz és nyár határán, de változatlanul a Liget zöldjében és hanyagul orrnyeregre csapott rózsaszín szemüvegben vár Titeket Budapest kedvenc tavaszhagyó-nyárköszöntő fesztiválja, a Rosalia! Elsősorban rosék és buborékozók, de szőkék és vörösek és édesek is – szóval a legszebb borok, a legcsodásabb hölgyek és a legjobb fejek a legtutibb helyen, három napon át, koncertekkel, gasztronómiával, családi programokkal.

Szombat:

Szabadföldi Eper Vásár x Börze

A vájling családi eperföldjeiről, Tahitótfaluból érkezik szombaton a friss eper a Börzébe. Ha szeretnél igazán zamatos, hazai, szabadföldi epret vásárolni, itt a helyed! KISZERELÉSEK: 6 kg-os rekesz, 1 kg-os és 500 g-os doboz.

Nyári Etyeki Piknik

Végre itt a június, hagyd hátra a várost! Irány Etyek, ahol a hónap első hétvégéjén nemes italok és ízek, zenei- és gyermekprogramok várnak a Gasztrosétányon. Lesz Jumpin’n’Stompin swing koncert és többek között fellép a Band of Streets is. A helyszínre a legegyszerűbben a Kelenföldről induló buszokkal tudsz lejutni.

Éljen a Nyugat!

Egy tavaszi este a Hadikban, amikor a magyar slam poetry válogatott kiválóságaival idézzük meg a Nyugat folyóirat halhatatlan költőit. Ady, Babits, Kosztolányi, Karinthy – és még sokan mások! – alakjának és verseinek felelevenítése Kemény Zsófi, Beáta Bánóczi, Bence Bárány, Péter Mészáros, és Márton Simon segítségével.

Kamaraerdő Open Air #Palotai58 – 2019/06/01

A Frankhegy, a Katlan és a Hármashatár-hegy bulik emlékének adózó – lassan 15 éves – Open Air sorozat ismét Palotai Zsolt születésnapjával indítja a szezont Kamaraerdőben, 4 helyszínen 30 dj-vel. Az audio- vizuális minifesztivál idén a Hi!Fly (Cruisin) és a LavaLava lemezlovasaival egészül ki.

Stil vor Talent Festival – Budapest ● Day & Night ● June 1

Az óriási sikert arató STIL VOR TALENT fesztivált idén 2. alkalommal rendezzük meg hazánkban és a kedvenc berlini elektronikus zenei kiadónk ismét egész napos programmal tér vissza hozzánk! A nappali helyszín pedig igazi kuriózumnak számít, ami most először ad otthont egész napos zenei fesztiválnak, így mi élvezhetjük elsőként az extra lokációt: LUPA-tó!

Vasárnap:

Mindenki tudja / Todos lo saben

A feszes thrillerben Laura (az Oscar-díjas Penélope Cruz – Vicky Cristina Barcelona) testvére esküvőjére utazik vissza családjával Buenos Airesből spanyolországi szülőfalujába. Az este során azonban olyan események történnek, amelyek alaposan felforgatják az életét, és választás elé kényszerítik férje (Ricardo Darín – Eszeveszett mesék) és egykori szerelme (az Oscar-díjas Javier Bardem – Nem vénnek való vidék) között.

Vintage Dolls • Hegyvidéki Napok

Vintage Dolls koncert a budai Hegyvidéki Napokon! Helyszín: XII. kerületi Gesztenyés kert (1124 Budapest, Jagelló út) Az énekes trió és kísérő zenekara az 1930-as, 40-es évek híres amerikai többszólamú dalait dolgozza fel. A csapatot olyan ragyogó, nemzetközileg is díjazott énekesnők alkotják, mint Munkácsy Eszter, Nagy Lili és Szász Ágnes.