Ismerd meg Délkelet-Balaton leggyönyörűbb helyeit!

A magyar tenger délkeleti részét a Balaton szórakoztató fellegvárának nevezhetjük, hiszen Zamárdiban hozzák tető alá a nyár legmenőbb fesztiváljait. Itt kerül megrendezésre a Balaton Sound és Strand Fesztivál is. A koncertek előtt Zamárdi ingyenes strandján süttetheted a hasad, de lángosozásra is bőven akad lehetőség.

A balatoni régió legnagyobb városa Siófok, ami esténként pörög fel igazán: a parton szórakozóhelyek, üzletek, éttermek tucatjai nyitják meg kapuikat. Napközben sétálj el az evangélikus templomhoz, és a város szimbólumaként ismert siófoki víztorony se maradjon le a listádról! Zárd a napot a Balaton partján egy hűsítő koktéllal, a lenyűgöző látképben gyönyörködve.

Fedezd fel a környék kincseit!

Színpart – Szabadtéri Színpad  (Siófok)

2018-ban új névvel, Színpartként csábítja vendégeit a déli part szabadtéri színpada. A déli part legmodernebb szabadtéri színháza a Jókai parkban gondoskodik egész nyáron a kulturális élményekre vágyók szórakoztatásáról. Ha szabadtéri koncertekkel és remek színházi darabokkal dobnád fel a nyarad, itt a helyed!

Kőhegyi kilátó (Zamárdi)

Csodálatos panorámát nyújt a Zamárdi központjától 10 percre található magaslat, amely romantikus pincéivel és hangulatos hétvégi házaival téged is elvarázsol majd. A kilátóból ráadásul a teljes északi part belátható.

Makovecz-templom (Siófok)

A többnyire természetes anyagokból épült evangélikus templom, amelyet Makovecz Imre tervezett, egy igazi építészeti különlegesség, ami a modern építészet elemeit a népi építészet hagyományaival elegyíti. Keresd az Oulu parkban.

blank