Mit csináljunk rossz időben a Balatonnál?

Mindannyiunkkal előfordult már, hogy éppen akkorra ütemeztük a nyaralásunkat, amikor beköszöntött a rossz idő, és reggeltől estig a szálláson kellett gubbasztanunk, azon bosszankodva, hogyan lehetünk épp mi ilyen szerencsétlenek. A Balatonon azonban kár a hűvös levegő és az eső miatt sopánkodni, kiváló alternatív programokat találhatunk a strandolás és a napfürdőzés helyett. Lássuk, melyek ezek!

1. Afrika Múzeum

Az 1984-ben alapított balatonedericsi múzeum és miniállatkert dr. Nagy Endre (1913-1994) Afrika-kutató és híres vadász nevéhez fűződik, akinek trófea- és néprajzi gyűjteménye mellett zebrákat, tevéket, antilopokat, struccokat is megcsodálhatsz, és egy maszáj kunyhóba is bepillantást nyerhetsz.

2. Pannon Csillagda

A Bakonybélben található, 800 m² alapterületű látogatóközpont hazánk első számú, komplex csillagászati ismeretterjesztő centruma. A modern épületben állandó kiállításokkal várnak a csillagászat és űrkutatás történetéről, valamint itt találod az ország legmodernebb digitális planetáriumát! A tudományos igényű távcsőparkkal derült időben a napkitöréseket, éjszaka pedig a csillagos égbolt csodáit veheted szemügyre.

3. Tavasbarlang

A tapolcai csónakázható tavasbarlang fogadóépületében páratlan kiállítás mutatja be a karsztvidékek csodálatos birodalmát. 10 terem különleges látnivalói kalauzolnak minket a titokzatos barlangok világában. A gyerekeket kúszóbarlang várja, míg a felnőttek érzékelési képességét „kőtapogató” teszi próbára.