WAMP a Design Héten is: Érezd otthon magad!

Budapest kedvenc dizájnvására már a kezdetektől részt vesz az őszi szezon legfontosabb dizájnprogramjában. Idén október 4-én, az eseménysor utolsó napján egy igazán impozáns helyszínről, az Iparművészeti Múzeumból jelentkezik.

A különleges alkalomhoz, különleges tartalom is dukál ezért a szervezők a szokásos kínálat mellett egy speciális, kifejezetten erre az alkalomra készült installációval is várják az érdeklődőket. A közel száz dizájner között szinte minden kreatív iparág képviselteti magát, divattervezők, bőrösök, ékszerészek, keramikusok, textiltervezők, grafikusok, sőt a gasztroszcéna néhány jeles képviselőjének finomságai is ott lesznek a múzeumban. A Design Hét Budapest idei témája az otthon, s a Home Sweet Home tematikához természetesen a WAMP is csatlakozik. A vásárhoz szorosan kapcsolódva az intézmény első emeleti különtermében nyílik meg a WAMP saját nappalija, s Érezd nálunk otthon magad! címmel egy teljesen berendezett enteriőr várja az inspirációra, feltöltődésre vágyókat. Az Odú Design stylistjainak – Huszár Zsanettnek és Varsányi Erzsébetnek – a közreműködésével egy olyan közösségi tér születik majd, amelyet a kiállítók és meghívott designerek bútoraival, lakberendezési kiegészítőivel és más tárgyakkal rendeznek be. Itt nem csupán a hazai tervezők újdonságaival, de a legfrissebb lakberendezési trendekkel is megismerkedhetnek a látogatók. Az enteriőrt megálmodó kreatív csapat a legapróbb részletekig mindent gondosan megtervezett, sőt egyedi megoldásokkal és saját készítésű tárgyakkal teszik attraktívvá a látványt, és felejthetetlenné az itt töltött időt. A kiállítási tárgyak jó része a helyszínen is megvásárolható lesz, s a tervezőkkel való személyes találkozásra, beszélgetésre is alkalom nyílik. Ott lesznek például a külföldön is sikerrel bemutatkozott Studio Nomad hajlított fém asztalkái, a Turbuk Ági filcpárnái, Konda Brigi rusztikus és Lantos Judit filigrán kerámiái, a CATA – by imecskata printelt műbőr kiegészítői, s Marcus Goldson és az Urban Sidewalker grafikái, képei is.

A hónap designere októberben a szintén a lakberendezés területén alkotó Lamoppe.

Ötletgazdája Mózes Laura, aki alig néhány éve tervez és készít díszpárnákat. A műfaj alapvetően látványos, ám a Lamoppe ennél is többet kínál: hol vibrálóan színes darabokat, hol szelíd monokrómok példányokat, amelyek csodás geometrikus, olykor kaleidoszkópban látható sokszögeket idéző mintái mindenkit elvarázsolnak Budapesttől egészen Londonig. Laura igencsak termékeny alkotó, feje újabb és újabb ötletekkel van teli, s alig győzi megvalósítani őket. A legújabb darabokkal és mintákkal az októberi WAMP-on találkozhat első alkalommal a nagyközönség!

A belépő 500 forint, amely teljes egészében levásárolható.

Nyitva: október 4. 10:00-18:00

Helyszín: Iparművészeti Múzeum

Cím: 1091 Budapest, Üllői út 33-37.

További információ: www.wamp.hu


A Budapest Design Week 2015 programjairól és nyerteseiről ITT olvashatsz!

Olvasd el interjúnkat Osvárt Judittal, a Budapest Design Week 2015 projektvezetőjével ITT!

Olvasd el a Budapest Design Week 2015 nyerteseinek sorát ITT!

Please Do Touch The Artwork – Beszámolónk a Második otthon kiállításról ITT!

Rekontextualizált találkozások – Beszámoló a conTEXTről ITT!

Divat, mint moduláris rendszer – Beszámoló ITT!


 

További információk ITT!

Facebook-oldal ITT!