Víz alá került a 9. kerület

Az Üllői úton lepte el a tenger az egyik épületet, legalábbis a tűzfalán ékeskedő festmény szerint. A Színes Város fesztivál legújabb alkotása minden tekintetet magához vonz.

Két ismert lengyel művész támadta meg az Üllői úton a Semmelweis Orvostudományi Egyetem parkolójánál lévő 240 m2 nagyságú tűzfalat, és varázsolta műalkotássá a korábban omladozó felületet.

Michał „Sepe” Wręga és állandó alkotótársa, Daniel „Chazme” Kalinowski jelenleg Lengyelország legizgalmasabb street art alkotói közé tartoznak. Rendszeres meghívottjai számos európai kortárs nemzetközi kiállításnak és szemlének. Az a frissesség és minőség, ami Sepe festői képességeinek és Chazme építészeti gyakorlatának kombinációjából fakad, határozottan kiemeli a duót az európai street art színterén belül is. Chazme 1980-ban született a svájci Laufenben.

Michał „SEPE” Wręga 1982-ben született Varsóban. A Łódźi Szépművészeti Akadémia grafika és festészet szakát és a Varsói Falugazdálkodási Főiskola tájépítészet szakát végezte el. Már 1996-tól aktívan kapcsolódik a graffiti és street art művészeti irányzataihoz. A falfestményeken kívül illusztrációkkal, festészettel és grafikai designnal foglalkozik. Műveit többek között München, Oslo, Prága, Lille, Luzern, Varsó, Gdańsk, Łódź, Wrocław falain láthatjuk viszont.

 

SEPE jellegzetes stilizált alakjai ülnek és sétálnak CHAZME szigorú, félig elmerült, lebegő struktúrái körül. Egy másik dimenzióba kalauzolva a nézőt, eljátszanak a gondolattal, mi lenne, ha víz fedne mindent, avagy egy óriás medence, akvárium lenne a város. A falfestmény egy hét alatt készült el egy lerobbant állapotú tűzfalra, amely hőszigetelést is kapott a festés előtt, így összesen a munkafolyamat közel egy hónapig tartott.

Fotó: Farkas András