Vitorlások, drogos kisváros, Hollywood és break – Ez van a héten a moziban

A héten nem sokat nevethetünk a mozikban, de a karácsonyi szeretet dömping előtt talán ránk is fér egy kis komolyság. A Fordulópontban egy világkörüli vitorlásverseny résztvevőjének sorsán izgulhatunk és hogy felhívja-e a lányát, a Vétkek völgyében pedig Lindsay Lohan mutatja be, hogy milyen rút is tud lenni a goromba csillogó Hollywood. A Harcban élvében Jason Statham ver szét egy egész kisvárost, míg el nem rabolják a droggyáros kisvárosiak a lányát, Az év csatájában pedig edzők esnek szerelembe és breaktáncosok csapnak össze egy arénában. A kicsik sem fognak unatkozni – a furcsa grafikájú Rozsdalovag ötletes világba kalauzol el minket, kicsit poros, de örök sztorijával.Fordulópont – En solitaire

Christophe Offenstein filmjében Yann Madec küzdelmeit nézhetjük végig, aki nem vállalkozik másra, mint hogy egy vitorlással körbekerüli a Földet. Gyorsan második helyre ugrik, ám hajója megsérül, a javítás során pedig egy nem kívánt fiú szökik fel a hajóra, ami elég nagy probléma, hiszen a verseny megnyeréséhez muszáj, hogy egyedül legyen a hajón. Ráadásul a fiú miatt – aki először teher, majd később persze kedves idegen – még útvonalat is változtat, alaposan megnyomva ismerősei és családja vérnyomását, arról nem is beszélve, hogy az alkotók nem hagyták ki a szülő-távol-a-gyerektől vonalat sem, így még azon is drukkolhatunk, hogy a Skype-hívásra váró kislány mosolyogjon MacBookja előtt.

http://youtu.be/FZq1qsUdtPM

 

Vétkek Völgye – The Canyons

Két rehab között tér vissza Lindsay Lohan, Hollywood egykori nagy reménysége, hogy Brett Easton Ellis forgatókönyvével és Paul Schrader filmjével mutassa meg azt, hogy milyen züllött is sztárok völgye. Sok meglepetés nem érhet minket, főként ha otthon vagyunk Ellis eddigi regényeiben – gyönyörű fiatalok, akik rohadnak belülről, a szex, a drog és az alkohol mellett pedig mindennapi életük velejárója a hatalmi harcok sora és a párkapcsolati konfliktusok, amik itt még némi vérengzésbe és zsarolásba is torkollnak. A kemény és nyers mondanivaló mellett sok szexjelenet, sírás és erőszak tesz arról, hogy ne egy boldog családi filmre üljünk be, ha a Vétkek völgyére váltunk jegyet.

http://youtu.be/j_CFdOClUz4

 

Harcban élve – Homefront

A Jason Statham által alakított DEA ügynök tízéves lányával egy nyugodt kisvárosba költözik, hogy boldogan lovagoljanak, aki gyermek viszont új arcként az iskolában gyorsan arra kényszerül, hogy megverje a helyi menő csávót. Ezzel pedig magukra is haragítják a szomszédságot, akiknek extrán nem lesz szimpatikus a férfi, miután megtudják, hogy rendőr – tudniillik ők meg drogot készítenek, nem is kis mennyiségben. Kitör hát a háború, Statham jó szokásához híven veri el fél másodperc alatt a fél települést, ám a lakosok tudják, hogy a gyenge pontja kislánya, akit a szokatlan szerepben hódító Winona Ryder el is rabol egy motorcsónakkal a békés otthonból, tundillik minden valamire való családnak, ami akciófilmben szerepel, van egy tó a háza partján.

http://youtu.be/NskCianureM

 

Az év csatája – Battle Of The Year

Nem, nem egy apokalipszisről szóló filmről van szó, sokkal inkább egy breaktánc-versenyről, amiben nemzetek csapnak össze, hogy megtudják ki is a legjobb. Néhány táncos várhatóan sötét, szomorú múlttal rendelkezik majd és néhányuk majd fel is kiállít, hogy „ez az az álmom gyerekkorom óta” ahogy majd az edzőktől is várunk néhány teátrális „most nem adhatod fel” üvöltést. Persze közben beficcen a képbe egy kis szerelem is az edzők között, ami nem antipatikus érzelemmel kezdődik majd, de a bizalom persze majd átalakul. A filmbe beleerőltették Chris Brownt is, de a profi táncosok teljesítményének hála mindenki álla leeshet, aki beül a filmre – 3D-ben.

http://youtu.be/UQOacDF5s9U

 

Rozsdalovag – Ritter Rost

Zavarbaejtően rossz grafikával és kényelmetlen színvilággal jelentkezik a Rozsdalovag című film, aminek bár alapkörnyezete reménytelien eredetia gépek és háztartási eszközök által élt világ – a sztori, miszerint egy kicsit kelekótya antihős menti meg a birodalmat és a szüzet a gonosz királytól kicsit már túlrágott lehet, még a kicsiknek is, akik bizonyára még a titanic-os slusszpoént sem fogják érteni, bármennyire is erőltetik a trailerben. Ettől függetlenül biztos és fontos értékeket ad át a kicsiknek a Rozsdalovag, így megéri rá elvinni a család legkisebb tagjait, hiszen a bátorságról, kitartásról és a jó győzelméről nem lehet eleget beszélni…

http://youtu.be/UQOacDF5s9U