Vissza a természethez!

Nagyapám mondta mindig: „Elmegyek az orvoshoz, mert neki is élnie kell valamiből. Kiváltom a gyógyszert, mert a patikusnak is meg kell élnie. A gyógyszert viszont már nem veszem be, mert én is életben szeretnék maradni.”

Gyakran megesik velem, hogy Superwomannek képzelem magam. Mi városi rohanók szeretjük halmozni az élvezeteket, és a terheket is egyben, melyeknek szinte mindig sírás a vége: vagy megbetegszünk, vagy kimerülünk, vagy idegeink mondják be az unalmast. Sosem voltam nagy gyógyszerrajongó, a csak-ha-már-nagyon-fáj kategória dobogósának tartom magam. Szerencsére, az egyre bővülő természetes gyógymódok rohamosan terjednek hazánkban is, így akiknek nem fűlik foguk a gyógyszeripar óriásplakátos kínálatához, íme néhány alternatív orvosság.

Peter Hess, német fizikus, az 5000 éves múltra visszatekintő hangterápiát hívja segítségül. Húsz éves kutatómunka során fejlesztette ki a Hangmasszázs Terápiát, ami különböző tibeti tálak zengő-búgó rezgéseiből, és ezeknek a testre való jótékony hatásaiból áll. Mialatt testünk tálcaként fekszik az edények alatt, a gyógyító mester kongatásának következtében, a vibrálás koncentrikus körökben zsibbasztja el porcikáinkat és segít az ellazulásban, a stressz csökkentésében és a zen mód újradefiniálásában. A zene ismét felmutatja hatalmát!

Miután taktusonként távozott belőlünk a fáradalom, vessünk egy pillantást a kineziológiára. A módszer lényege a következő: az energia egyfajta utazóként van jelen testünkben, aminek fontos eleme, hogy állandó jelleggel áramolhasson a megfelelő irányokban. A kineziológia az energia úton állóit kívánja leküzdeni, hogy semmi se tarthassa fel az életerőt eltökélt misszióján. Vizsgázók, figyelem! Legismertebb ágazata az agytorna, Dr. Paul E. Dennison és Gail E. Dennison feszültség oldó módszere, mely rendkívül hatásos a tanulás és munka során, illetve teszt szituációkban. A kineziológia célja, hogy agyféltekéinket összehangolja, így aktivizálva szellemi képességeink legjavát.

A családállítás egy bajor pszichoterapeuta nevéhez fűződik, Bert Hellingerhez. Egy kicsit olyan, mintha több havi pszichológusnál eltöltött drága órát sűrítenénk össze egy-két órában. Ha egy személyes gondnak szeretnéd megtalálni gyökerét, oszd meg ezt a családállításon résztvevő csoporttal, akik egyfajta pszicho dráma tagjaiként testesítik meg a tényállást és a megoldást. A közös energiamezőnek köszönhetően a szereplők ráéreznek arra, hogy mi is a történet maga, mik a sérült pontok, sorsok és kötődések. Fény derülhet titkokra, melyek megismerésével és elfogadásával orvosolhatod a problémát. Izgalmas foglalkozás, némi misztikummal fűszerezve!

A felsoroltak mellett, a természetes gyógymódoknak megannyi fajtája létezik még, melyekkel érdemes megbarátkozni. A titok nem is gyógyszertelenségben rejlik, hanem abban, hogy felismerjük azokat az eseteket, amelyek igénylik a medikális tudást, és mely betegségek orvosolhatóak a doki nélkül, pusztán a természet adta forrásokat kihasználva. Kis nyitottsággal életre szóló kulcsot szerezhetünk az egészség kiskapuihoz, amit testünk és lelkünk sem győz majd meghálálni!