Virágokat enni?

Azt már az ókori rómaiak is tudták, hogy a szép virágokban nem csupán gyönyörködni lehet, de eledelnek sem utolsók. Mielőtt bárki elkezdené rágcsálni a szobanövényét, fontos megjegyezni, hogy nem mindegyik virág ehető, s lehet hogyha valamelyik étkezésre alkalmas is, a rápermetezett vegyszerek miatt nem ajánlott megenni.

Egy átlagos virág 95%-a vízből áll, akkor pedig kérdezhetnék a laikusok, hogy mégis milyen tápanyagot tartalmazhat számunkra?

Pont ezért mondtuk, hogy nem mindegyik ehető, de jó hír, hogy a rózsának magas C vitamin tartalma, a pitypangnak pedig A-vitamin tartalma kedvező hatással bír. Jobban tesszük, hogyha utánanézünk a virágoknak és a vitamintartalomnak, s az otthoni parcellánkon játszunk kertészkedősdit, hiszen az mindig tutira vegyszermentes növényt eredményez.

A legjobb megoldás az, ha elkészítés előtt sós vízbe tesszük a virágokat és pár órán belül megcsináljuk a belőle készült étket, vagy hideg vizes pohárba vágjuk, amit hűtőben tárolhatunk 1-2 napig. Termesztésre fel!

Egy finom recept liliommal:

Hozzávalók:
8 csésze szeletelt liliom
két közepes méretű sárgarépa reszelve
4 reszelt zellerszár
fél csésze kesudió
A szószhoz:
¾ csésze tofu
¼ csésze sötétszínű miso (szójatermék)
2 evőkanál currypor
1 lime leve
1 evőkanál nyílgyökér

Elkészítés:

Egy salátástálban összekeverjük a liliomot, a répát, a zellert és a kesudiót, a szósz összetevőit pedig összeturmixoljuk egy turmixgépben. Barna rizzsel tálaljuk.