Vígjátékok a héten fűszerrel, mosómedvével és darts-al

Kellemes premierfilmek érkeznek a héten a hazai mozikba, ugyanis mindegyik ad majd bőven okot a mosolygásra. Bizony, csak vígjátékok jönnek, némi romantikával keverve Az élet ízeiben, valamennyi kis akcióval megbolondítva a A galaxis őrzőiben és egy kis ukrán varázzsal gazdagítva a A csodabogár esetében. Egy fáradt hétköznap után vagy egy nyugalmas hétvégi délutánra mindhárom tökéletes lesz. Nézzük!

Az élet ízei

Madame Mallory roppant müszke Michelin-csillagos éttermére, melyben a nemesebbnél nemesebb vendégek adják át egymásnak a kilincset, köztük például a francia miniszterelnök is. Az éttermének otthont adó kis dél-franciai város viszont hamarosan felpezsdül a megszokott nyugalmából, mikor is hirtelen beköltözik a Kaddam család, a családfő pedig éppen a nagymúltú vendéglátóhellyel szemben akar indiai éttermet nyitni. Elkezdődik a rivalizálás, az éttermek szakácsainak összejátszása után viszont a szigorú főnökasszony hamarosan szárnyai alá veszi a Kaddam család fiatal fiát, Hassamot, aki ígéretes növendéknek ígérkezik és végre a konzervatív asszony konzervatív ételei is kicsit elkezdenek kikacsingatni a nagyvilág felé.


A galaxis őrzői

Újabb szupercsapattal érkezik a mozikba a Marvel, ám a Bosszúállókhoz képest a Galaxis őrzőinek csapata kissé szedett-vedett és talán kissé esetlen is. Tagjai Gamora, a bérgyilkosnő, Drax, a bosszúálló Drax, Groot, aki olyan, mint egy élő fa és Rocket, a törvényt cseppet sem tisztelő mosómedve. A hab a tortán viszont a vezér, Peter Quill, aki csak saját magát gondolja fenegyereknek, valójában egyszerű piti bűnöző, ám hamarosan csapatával együtt nagy felelősség hárul rá. Peter egy olyan titokzatos gömböt lop el, amire más is vadászik, méghozzá gonosz célok miatt. A Galaxis őrzőin múlik az egész univerzum sorsa.


A csodabogár


Paolo egész nap egy kocsmában iszik, miközben arról álmodozik, hogyan fogja majd egyszer visszaszerezni feleségét, amihez az első lépés persze talán pont az lenne, hogy letegye az italt. Hamarosan a férfinek viszont mindenképpen változtatnia kell életén, hiszen betoppan életébe a ráhagyott fiatal rokon, a 15 éves Zoran, aki először inkább nyűg lesz, mint öröm, ám mikor rájönnek, hogy a srácnak különösen jó képessége van a darts-hoz, Paolo rájön, hogy még jól is járhat a fiúval…