Vegyes érzéseink vannak az eheti filmpremierek kapcsán

Vegyes hetünk van filmpremierek tekintetében. AZ öt Oscarra jelölt Whiplash kötelező mindenkinek, de Angelina Jolie Rendíthetetlenje is megérhet egy mozijegyet, a dán Második esélyről nem is beszélve. A Jupiter felemelkedése már némileg problémásabb, ahogy az Esélylesők is. A dokumentumfilmek szerelmesei Az elveszett európainak örülhetnek, és jön egy gyerekfilm is, a Csingiling és a Soharém legendája.

Whiplash


Ha eddig azt hitted, hogy túl szigorúak voltak veled a tanárok a gimiben, nézd meg az 5 Oscar-díjra jelölt Whiplash-t, és rájössz hogy arany sorod volt. Andrwe híres zenész akar lenni, erre pedig minden esélye meg is van, miután a világhírű Shaffer Konzervatóriumában az egyik tanár  – J.K. Simmons, aki Golden Globe-ot kapott alakításáért – befogadja dobosként az együttesébe. A tanár viszont igazi kegyetlen zsarnok, aki valóságos pszichológiai, sőt fizikai hadviselés alatt tartja a fiatal férfit, aki nem is olyan biztos, hogy képes bírni az abnormális nyomást.


Rendíthetetlen


Angelina Jolie a színészi pályától már visszavonult, ám Hollywoodnak nem kell elbúcsúznia tőle, a kétszeres Oscar-díjas hölgy ugyanis csak szimplán átült a rendezői székbe. Második filmje Louis „Louie” Zamperin olimpikon és háborús hős életét követi végig, aki egy baleset után 47 évig hánykolódott az óceánon társaival, míg meg nem találták a japánok, akik aztán fogolytáborba zárták, rémálommá változtatva életét. Jolie már-már a Oscar-jelölést is kapott munkájáért, vagyis olyan sztereotípia eszünkbe se jusson, hogy egy színésznőcske nem rendezhet…


Második esély


Az Oscar-díjas dán rendezőnő, Susanne Bier korunk egyik leghíresebb színészével Jamie Lannisterrel – oké, Nikolaj Coster-Waldauval – hozott létre egy olyan alkotást, ami miatt máris rohannánk a moziban. A rendőr Andreas egy drogos párnál egy csecsemőt talál, amit aztán nemes egyszerűséggel ellop, a gyerek eltűnése miatt pedig eljárást indít a szülők ellen, akiket gyilkossággal gyanúsít. De meddig lehet szőni a titkokat?


Jupiter felemelkedése


A gyönyörű Mila Kunis végre visszatér a filmvászonra, méghozzá nem is akármilyen szerepben: ő a szerencsétlen lány, akit felkeres egy módosított génekkel rendelkező katona, aki elmondja neki, hogy az ő DNS-e is különleges, továbbá hogy ő az örököse az egész bolygónknak, amin 100 ezer éve űrlények – figyelem, látszólag gyíkok! – foglaltak el és varázsoltak rá életet. Ám van egy gonosz testvér, az Oscar-díjra jelölt Eddie Redmayne, aki bármire képes azért, hogy övé legyen a planéta. Elkezdődik a harc, aminek a Föld láthatja kárát…


 Esélylesők


Adott két család, három nézőpont, és egy bonyolult történet, ami talán csak leírva bonyolult. A tehetős Bernaschi család vállalkozásába úgy akar beszállni a középrétegből való Ossara család, hogy a férj mindenét – még gyermekei jövőjét is – feláldozza a remélt pénz kedvéért. A család együttműködését a szerelembe eső gyermekek is segíthetik, a történet pedig egy gázolásig vezet.


Az elveszett európai


A Raoul Wallenberg életét feldolgozó filmben nem csak azt svéd ismerhetjük meg, aki Pesten életre szóló kapcsolatba került a zsidósággal, illetve rálátást nyerünk azt a korszakát Európának és Magyarországnak, mely a második világháborúhoz vezetett.


Csingiling és a Soharém legendája

Ha gyerekre kell vigyáznod erre a Disney-filmre vidd.