Szeretnéd meglepni párodat? Esetleg magadnak szeretnél kedveskedni egy kis finomsággal? Ezt bármikor megteheted, de ilyenkor az emberek többsége nagyobb kedvet kap, hogy fejlessze ízlelő, -szagló szerveit. Hiszen miről másról is szólna a Valentin nap, mint az érzékek találkozásáról? Íme a leginkább bűnbeejtő recept:
Olasz zselatinos desszert
Hozzávalók
A piskótához:
1 db 23 cm átmérőjű piskótalap
1 evőkanál málnadzsem
A krémhez:
300 g fehér csokoládé
500 ml tejszín
10 g lapzselatin
A málnás tetőhöz:
300 gmálnadzsem
5 g lapzselatin
A dekoráláshoz:
kókuszreszelék
Végy egy (kb.10 cm átmérőjű) tortaformát, s a piskótalapot helyezd el benne, majd kend meg málnadzsemmel. A krém elkészítéséhez fehér csokit kell felolvasztanod egy tálban és a tejszínt felfőznöd, eközben a lapzselatinokat áztasd be hideg vízbe. A csokoládéhoz hozzácsurgatjuk a tejszínt, s kihűlésig gépi habverővel habosítjuk. Ha a krém már szobahőmérsékletűre hűlt, a lapzselatint kivesszük a vízből (kinyomjuk belőle a vizet) és megolvasztjuk. Miután ez megtörtént, a fehér csokis-tejszínes krémbe folyamatos keverés mellett forgassuk bele, míg sűrű nem lesz a krém. Ezek után gyorsan öntsd rá a piskótára s tedd be a fagyasztóba. A torta, ha már szilárdra fagyott, áldozatául esik egy újabb zselatin támadásnak, melyet, mint a fentiekben, hasonló módon ügyeskedve készítünk el, azzal a különbséggel, hogy a megolvadt zselatint a málnadzsemmel elegyítjük, s ráöntjük a fehér csokis krémre. A torta félóra fagyasztás után késznek minősíthető, de ha esztétikai élményre is utazol, akkor szív alakú formákat szúrunk bele, melyek így különálló kis darabok lesznek, s meghintjük őket kókuszreszelékkel. Kellemes falatozást!