Vadjutka Design Ékszerbolt

Kevés lélekemelőbb dolgot tudok elképzelni, mint egy művészt alkotni látni. Vadjutka ékszerboltjában amellett, hogy egyedi ékszereket vásárolhatsz, beszélgethetsz és meglesheted munka közben a tervezőt is.

Legelőször négy éve, Amsztredamban láttam olyan boltot, ami alkotói tér is volt egyben. Nagyon irigykedtem. Milyen jó lehet egy napfényes helyen dolgozni, ami nemcsak bolt, hanem műhely is egyben – gondoltam, és álmodoztam nyugodt munkáról, be-betérő törzsvásárlókról, a capuccino illatáról, virágról a kisasztalon, napfényről. Ott fogalmazódott meg bennem az igény, hogy egyszer ilyet én szeretnék.

Az élet úgy hozta, hogy 2011 nyarán esélyem volt ezt megteremteni nagynéném ruhaboltjának emeletén, s azóta ez a boltműhelyem. Itt dolgozom hétfő és csütörtök között, itt készülnek az ékszereim, itt lehet teljes életnagyságban megtapogatni a láncokat és fülbevalókat és ide térnek be azok, akik az ékszerek közt kotorászva egy kis francia tengerparti hangulatra vágynak. 

Immár 11 éve készítek ékszereket, de az elmúlt másfél év különösen izgalmas volt számomra. A boltműhelyem és közönsége igazán inspirálóan hat: nemcsak számos új kollekció született a Balkonkert kollekciótól kezdve a vintage tárgyakat felhasználó Régi és Új kollekción keresztül a színes-virágos szalagos nyakláncokig, de új területre is merészkedtem. Tavaly ősszel ékszertartók tervezésébe fogtam, melyek közül az Ékszerfa és a Fülbevalótartó már oszlopos tagjai a boltműhelyemnek. Idén tavasszal ismét új területre merészkedek: ezúttal saját mintát tervezek az ékszereimhez, mely folyamat elsőre talán nehéz, ám annál izgalmasabb.