V. Wine & Violin Hegedűkészítők Szalonja

Február utolsó két hétvégéjén rendezik meg hagyományosan a Fonó Szalont, amely a téli estéken remek koncertekkel, szalonbeszélgetésekkel, az évszak utolsó hétvégéjén pedig hangszerkiállítással, a Hegedűkészítők Szalonjával várja az érdeklődőket.

Kevés szakma van a világon, amely nem futószalagon termeli termékeit, ahol a mester keze munkája döntő jelentőségű. Ezek egyike a hegedűkészítés, a másik személyességet igénylő szakma pedig a borászat. Az ötödik alkalommal megrendezett Wine & Violin Hegedűkészítők Szalonján hazai hegedű- és vonókészítő mesterek mutatkoznak be, az esti koncerteken pedig világhírű művészek és  remekművek szólalnak meg.

A kiállított vonós hangszereket kézbe lehet venni, ki lehet próbálni; hegedűk titkai nyílnak meg a látogatók előtt, miközben a móri Csetvei Pincészet borait kóstolgathatjuk. A hegedűlakk narancs aranya a borok fehértől a mélyvörösig tartó árnyalatai, és az igényes mesterek munkái találkoznak a Hegedűkészítők Szalonjában.

Február 27-28. tehát izgalmas programot ígér mindazoknak, akik ellátogatnak a Fonó Budai Zeneházba. Jegyek és további információk ITT!