Útmutató a Szigethez

Íme, néhány hasznos tipp, hogy még könnyebbé tegyük a Szigetre jutásod!

Hogyan menj oda?

Kiegészítő, mentesítő és rendkívüli járatokkal készül a BKK a Sziget ideje alatt.  A fesztivál ideje alatt a megszokottnál sűrűbben indul és éjjel is jár a H5-ös HÉV valamint a 6-os villamos, nagyobb járművek közlekednek a 901-es és a 918-as éjszakai autóbuszvonalakon, rendkívüli hajójáratokkal lehet megközelíteni a fesztivál helyszínét, a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér és az Óbudai-sziget között pedig idén is transzferbuszokkal lehet utazni. További információkat itt olvashatsz.

 

Sziget Eljutás szórólap 2016

 

Két éve a Budapest Boat Show kiállítás támogatásával működik a Sziget VIP Boat szolgáltatás, mely a Sziget Fesztivál minden napján 17 és 21 óra között várja az utasokat. A 7 és 9 fős luxus motoros hajók fejenként 5.000 forintos áron viszik fel a fesztiválozókat a Hajógyári szigetre, ahol a kikötési ponttól mindössze 20 méterre lévő beléptetési pontnál sorban állás nélkül lehet jegyet vásárolni, és bejutni a fesztivál területére. Az egyéni jegyvásárlás mellett VIP hajóbérlésre és 60 perces hajós városnézésre is van lehetőség. További információk és jegyvásárlás a szolgáltatás honlapján olvashatóak.

A szervezők ingyenes kerékpár megőrzővel ösztönözik a biciklis érkezést és felhívják a figyelmet, hogy a korlátozott parkolóhelyek miatt igyekezzenek a látogatók az egyéb közlekedési eszközöket igénybe venni.

Check in és egyéb tudnivalók

Az idei évtől kezdődően a Sziget bejáratánál egy új check-in folyamatot vezetnek be a szervezők. A karszalag, amit a vócser beváltása után kap a látogató, nevesítésre kerül, a becsekkolás által a karszalag személyhez lesz kötve. A folyamat egyszerű: a bejáratnál mikor a vócsert karszalagra cserélik, a személyi igazolványt vagy útlevelet beolvassa egy ID szkenner, majd ezt követően kapják meg a karszalagot, amit rögtön fel is csatolnak a kézre.

Útmutató a Szigethez: Hogyan menj oda, check in és egyéb tudnivalók
Fotó: Facebook

Aki bent van, a megannyi program mellett szolgáltatások hadát veheti igénybe. A Sziget területén, 7 helyen lehet információt kapni, lesz csomag- és értékmegőrző, telefontöltő, pénzváltó és posta, és sátorsegély szolgálat, ahol a még üres sátorhelyek megtalálásában segítenek a látogatóknak. Lesz továbbá kempingszerviz pont, ahol az előre interneten megvásárolt kempingeszközöket lehet átvenni, lesz MÁV és BKK jegypénztár, mosoda és talált tárgyak osztálya és a megannyi szolgáltatás között még házasságkötő sátor is áll azok rendelkezésére, akik az ideiglenes Fesztiválköztársaságban szeretnének ideiglenesen házasságot kötni.

…és minden hasznos információért, tudnivalóért és programokért érdemes átlapozni a Sziget Fesztiválköztárasaság útlevelét, amit ide kattintva tehetsz meg.