Uránia – Koncertfilmek a moziteremben

Immár harmadik alkalommal indítja el az Uránia könnyűzenei sorozatát, melynek apropóján koncertfilmeket nézhetünk a filmvásznon.

A sorozat február 21-én kezdődik a Rolling Stones Sweet Summer Sun című 2013-ban, a Hyde Parkban rögzített koncertfilmjével. Ötven év ide vagy oda, a nagyöregek még mindig olyan előadást produkáltak a színpadon, amitől a rajongók és a kritikusok egyöntetűen le voltak nyűgözve.


Február 26-án a válogatás Ákos legutóbbi koncertfilmjével, a Turné 2084-el folytatódik, melyről a művész úr már nekünk is mesélt egy interjú keretein belül. A koncertfilm során természetesen nem csak Ákos 2084 című albumának dalai hangzanak fel, de hosszú és gazdag karrierjének legnagyobb slágerei is.


Március 9-én igazi csemege érkezik 1986-ból, a Népstadionból, ahol a Queens mozgatta meg a magyarokat, Freddie Mercury pedig még a Tavaszi szél vizet árasztot is elénekelte. A sok magyar számára történelmi jelentőségű koncertet felújított képpel és hanggal nézhetjük meg.


A programsorozat március 18-án zárul Peter Gabriel 2013-as koncertfilmjével, a Back to Fronttal. A koncert keretein belül a 25 éve megjelent SO dalait adták elő a londoni O2 Arénában. A turné azóta is folytatódik, májusban pedig Budapesten is megáll, olyan slágerekkel mint a Solsbury HillDigging in the DirtSledgehammerMercy Street vagy a Don’t Give Up.


Jegyek egységesen 2500 Ft-os áron kaphatók az Uránia jegypénztárában, kedvezményes 4 alkalmas bérlet 2000 Ft/koncert áron kapható. Részletek ITT!

 

Uránia

1088 Budapest, Rákóczi út 21

Telefon: +36 1 486 3400

www.urania-nf.hu