Ultramodern csoda épül az Astorián

Hamarosan már nem az Astoria szálló lesz az tér ékessége. A környék legnagyobb beruházása kívülről egyelőre még elég csúnyán fest.

Az Astoria szálló 1914 óta várja vendégeit, és időközben olyannyira ikonikus pontjává vált Budapestnek, hogy még egy térnek is nevet adott. Rossz hír a szállónak, hogy a szomszédságában olyan munkálatok folynak, melyek ha elkészülnek hamarosan el fogják homályosítani a patináns Astoria hírnevét.

A project neve a Loft Astoria, mely a szálló szomszédságában lévő, immáron másfél évtizede üresen álló háznak ad funkciót. Az eredeti épület Macskássy Gyulának, Halász Jánosnak és Kassowitz Félixnek, a grafikusok műhelyeként működött. A ház a második világháborúba jelentős károkat szenvedett, ezért 1949-ben egy részét elbontották és az eredeti vasbeton szerkezet felhasználásával 1959-ben egy hétemeletes irodaházként nyitotta meg ismét kapuit.


Újabb arculatváltás

Az épületet már jelentős ideje tatarozzák, és hogyha mindennel elkészülnek, nagyon modern, úgynevezett loft lakásokba költözködhetnek be az új tulajdonosok. A loft a nagy terek előtt hódol: egy légtérben található az előszoba, konyha, étkező,nappali és sokszor még a háló is. Az épület legfelső szintjén egy luxus penthouse lesz, 60  nm-es terasszal, és 130 nm-es tetőterasszal. A lakások áráról egyelőre még nincsenek információk.


Forrás: loftastoria