Újra Chibában versenyzik a Red Bull Air Race mezőnye

Japán először tavaly adott helyet a Red Bull Air Race világbajnokságnak: akkor 120 ezer rajongó drukkolt a hazai pilótának, Joshihide Murojának. Idén a versenysorozat visszatér egy újabb fantasztikus versenyhétvégére.

Salzburg (Ausztria) – A motorsport rajongók kapnak egy újabb lehetőséget arra,  hogy láthassák a légi akciókat: 2016 június 4-5 között a Red Bull Air Race visszatér Japánba, Chibába. A jegyek biztosan gyorsan elkelnek, tavaly rekordot jelentő 120 ezer néző figyelte a versengést, mindkét nap elővételben teltházas volt. A 2016-os futam kiszámíthatatlanabb lesz mint valaha, hiszen újra szerepel a mezőnyben a japán Joshihide „Joshi” Muroja, aki biztosan keményen küzd majd a győzelemért miután a 2015-ös szezon végén kétszer is felállhatott a pódiumra.

A Red Bull Air Race hatalmas népszerűségnek örvendett Chibában és a 14 Master Class pilóta is szívébe zárta a várost. Chiba a Tokiói Öböl partján található, mindössze egy órányira a fővárostól. Itt emelik fel a 25 méter magas légi kapukat, amelyeket között 370 km/órás sebességgel száguldoznak a pilóták, miközben akár 10 G terhelést is el kell viselniük.  Amikor nincsenek a levegőben, Muroja megmutatja nekik Chiba néhány látványosságát, tavaly például egy 800 éves szentélybe is ellátogattak.

“Húsz éve dolgozom azon, hogy növekedjen a légi sportok népszerűsége Japánban és a verseny Chibában drámaian megváltoztatta a dolgokat” – jelentette ki Muroja. „Nagyon izgalmas helyzet volt, hihetetlen sok nézővel, különösen ha figyelembe vesszük, hogy milyen kicsi a repülős világ Japánban. Azt gondolom, Chiba az évad egyik kiemelkedő helyszíne.”

“Minden pilóta hihetetlenül élvezte Japánt, igazán tisztelik azokat a kultúrákat, amelyek különböznek az ő nyugati világuktól és nagyon büszke voltam rá, hogy bemutathattam az országomat” – mondta Muroja, aki azóta szorgalmazza, hogy a Red Bull Air Race Japánba is ellátogasson, amióta 2009-ban csatlakozott a mezőnyhöz.

Chiba a versenysorozat harmadik állomása lesz a nyolcfordulós 2016-os szezonban. Idén a mezőny hat év szünet után újra ellátogat Németországba és először tartanak futamot a motorsportok leghíresebb városában, Indianapolisban, az Egyesült Államokban. A 2015-ös bajnok Paul Bonhomme visszavonult, így ez a soknemzetiségű mezőnyből gyakorlatilag bárki éve lehet.

Ne maradj le, jegyekért és további információkért keresd fel a redbullairrace.com oldalt. A chibai jegyértékesítés 29-én kezdődik.

2016-os versenynaptár:

1.      Egyesült Arab Emírségek, Abu-Dzabi              (március 11-12.)

2.      Spielberg, Ausztria                                         (április 23-24.)

3.      Chiba, Japán                                                  (június 4-5.)

4.      Budapest, Magyarország                                (július 16-17.)

5.      Ascot, Anglia                                                 (augusztus 13-14.)

6.      Németország, Lausitzring                                (szeptember 3-4.)

7.      Indianapolis, Indiana, Egyesült Államok           (október 1-2.)

8.      Las Vegas, Nevada, Egyesült Államok            (október 15-16.)


A Red Bull Air Race versenysorozatot 2003-ban hozták létre, 2005-ban hivatalosan is a repülőverseny-sport világbajnokságává vált, azóta pedig több mint 65 versenyt rendeztek, amit rajongók millió követhettek nyomon. A Red Bull Air Race Világbajnokság a világ legjobb műrepülő pilótáit vonultatja fel egy sebességet, precizitást és ügyességet ötvöző versenyen. A világ leggyorsabb, legfürgébb és legkönnyebb sportrepülőiben ülő pilóták 25 méter magas légi kapukból kialakított alacsony versenypályán navigálnak akár 370 kilométer/órás sebességgel és időnként 10 G-s terhelés mellett. 2014-ben rendezték meg először a Challenger Cup elnevezésű futamot, mely lehetőséget biztosít az új pilóták számára, hogy fejlesszék repülőtudásukat alacsony magasságon. Egy dolog azonban nem változik, a Red Bull Air Race Világbajnokság a legizgalmasabb repülős motorsport-verseny.