Új nevekkel bővült a 2015-ös Sziget Fesztivál fellépőinek sora!

Egy nagy, színes zenecsokorral jelentkezik a Sziget Fesztiválköztársaság, benne a műfajok végtelen sora: dance-es, math rockos indie, new wave/poszt-punk, pop-soul, hard rock, autentikus dancehall-reggae, soul-funk-r’n’b, kelta punk-rock, alternatív-indie, trap, hardstyle, hip-hop, moombahton és minden, mi fülnek ingere.

Hazájuk legerősebb koncertzenekarai között jegyzik az oxfordi, néhol dance-es, math rockos indie-ben utazó Foals-t. Eddig három stúdióalbumuk jelent meg, s Nagy-Britanniában mindegyik aranylemez lett. Jelenleg negyedik albumukon dolgoznak,  talán már ebből is hallhatunk ízelítőt a Sziget nagyszínpadának délutáni fellépőjétől.

A görög származású walesi dalszerző-énekesnő Marina Lambrini Diamandis már első lemezének megjelenése előtt második lett a BBC Sound Of 2010 szavazáson, de az Electra Heart lemezével is sikerült új fanatikusokat meghódítania. Jó hír a Marina and the Diamonds rajongók és a Sziget-közönség számára, hogy a tematikusan beharangozott harmadik nagylemez, a Froot végre márciusban megjelent, így vadiúj show-ra számíthatunk az indie-electro díva-hercegnőtől.

Az Interpol, hűvös eleganciájú, hol feszes, hol atmoszférikus, sötét tónusú gitárzenében utazó zenekar. Mindegyik lemezük tele van nagyon erős dalokkal, azonnal felismerhető hangzásuk pedig szinte egyből beszippantja a hallgatót.

Lassan, de biztosan építkezve jutott el a baltimore-i Future Islands szintipopzenekar a csúcsra: tavaly megjelent negyedik, Singles című nagylemezükkel és elképesztően energikus koncertjeikkel végre a mainstream köztudatba is berobbantak, s Seasons (Waiting On You) című daluk tavaly elnyerte a Pazz & Jop szavazásán a legjobb felvételnek járó díjat.

További új fellépők: Knife PartyFoxes, Paloma Faith, Beatstakes, Vitalic, Yellow Claw, Dotan, Typhoon, Halestrom, William Fitzsimmons, MØ, The Maccabees, Selah Sue, Dropkick Murphys, SBTRKT, Miriam & Olivia Nervo, Alesso és Gentleman.