Új Harry Potter könyv jelent meg! – és ez nem varázslat!

A hétvégén Harry Potter a londoni színházat is elvarázsolta, a szerencsés rajongók pedig már könyv formában is kezükben tarthatják a varázsló kalandjait tartalmazó 8. könyvet.

Mielőtt lázba jönnél, kicsit ki kell ábrándítsunk. Sajnos nem egy újabb  regényről van szó, csak a Harry Potter and the Cursed Child, vagyis a Harry Potter és az elátkozott fiú színdarabnak a forgatókönyvéről, amely a mű bemutatása után, vasárnap 00:00 perctől vált megvásárolhatóvá, azaz J. K. Rowling és Harry Potter születésnapján.

A Harry Potter and the Cursed Child 19 évvel az utolsó Potter kaland után játszódik, melynek főszereplője ezúttal nem Harry, hanem a híres mágus fia, Albus, aki nehezen tudja kezelni, hogy családját az egész mágusvilág ismeri.

J. K. Rowling gondosan felügyelte a darab színpadi megjelenését. Az egyik legnagyobb visszhangot keltett döntése az volt, amikor Hermione szerepét a fekete bőrű  Noma Dumezwenire osztotta. Rowling a választáson meglepődött Potter rajongók kérdéseire elmondta: a Potter könyvekben sosem állította, hogy Hermione fehérbőrű, csak azt, hogy mennyire okos, és hogy hullámos hajú.


Ez csak a kezdet

AHarry Potter mű londoni premiere csak a kezdet, legalábbis erre tett utalást J. K. Rowling a vörös szőnyegen. Mint elmondta,  a Broadway lehetne a következő állomás, ahol Harry Potter és balsorsú fiú történetét bemutatnák..


„Szeretném, ha nagyon sok Potter rajongó láthatná a színdarabot, nemcsak Angliában és Amerikában, hanem a világ többi országában is. Ha minden a tervek szerint halad, pár éven belül így is lesz” – mondta az írónő.

A bemutató után lelkesen és elégedetten távoztak a nézők, igaz, az írónő megkérte őket, hogy ne árulják el a mű cselekményét, ezért tweetelte olyan sokszor a „keepthesecrets” hashtaget Rowling a közösségi oldalán.


Kaphatunk-e még többet Potterből?

Sokan azt hitték, hogy a 7. Harry Potter könyv filmadaptációja után végképp elbúcsúzhatunk a varázsvilágtól. A Harry Potter és a Cursed Child sokakban felkeltette a reményt, hogy a színmű után talán újabb Potter könyvet is fog írni Rowling.


„Nagyon nagy utat tett meg Harry a könyvekben és ebben a színdarabban is, úgyhogy azt hiszem, mindent megtett, amit elvárhatunk tőle” – nyilatkozta az írónő, minden reménysugarat kioltva a rajongókban.

Már csak egy dologban reménykedhetünk. Abban, hogy a Harry Potter and the Cursed Child hamarosan a budapesti színházakba is megérkezik. Reméljük, ez még varázslat nélkül is megtörténhez.

 Forrás: Guardian