Új év, új helyek a Belvárosban

Budapestet többek között azért szeretjük, mert kaméleon-természete van és mindig képes a megújulásra. A belváros megint feltúrás alatt áll; jobb, ha tudod, hova menekülj a városatyák által kivezényelt földgyaluk elől. Kedvenc új urbánus óvóhelyeink: a Kolor és Közhely.

Kolor

A Gozsdu udvar varázsa talán épp a sokszínűségben rejlik: akad itt színházterem a GMK pincéjében; harsányzöld sarkok az Arborétum kuckójában; fine dining a Vianbann; vasárnaponkénti bazár, és hangulatos teraszok. Itt, a bőség legzavarosabb svédasztalán terített meg magának a Kolor: egy valódi art bar a művészkocsmák között. A helyet leginkább a Gozsdu Manó és a Doboz keresztezéseként lehetne leírni: az önfeledt szórakozást itt is a rezidens DJ garantálja – de az illemhelyek tisztasága terén messze kenterbe veri a sűrű konkurenciát (ami, ebben bizonyára egyetértünk, cseppet sem mellékes körülmény). Az italok se nem olcsók, se nem drágák, viszont abszolút fogyaszthatók; a kiszolgálás kedves és udvarias. Szivárvány korlát és fura lámpák, művész arcok és kék-piros pecsétek – egy látogatást mindenképp megér, irány, a Kolor!

 

Közhely

Az Egyetem tér legújabb villantása, a Közhely valódi full house a turizmus füstös pókerjátszmájában. A Kecskeméti utcában nemrég megnyílt kocsma és mulató első látásra klasszikus turista-csapdának tűnik – annak ellenére is, hogy egyelőre inkább a közelben lebzselő egyetemisták látogatják. A Hummus Bar mellett székelő hely a klasszikus romkocsmák és a classy borbárok lakberendezési modorát elegyíti meglehetős sikerrel. Meleg faburkolat, két fényárban úszó szint, vendégváró pultok, szöszi pincérlányok és nyitás óta minden este telt ház. Mivel közeli lakosként minden nap előtte sétálok el, természetesen én is elcsábultam a jó hangulat láttán, és be kell vallanom, rögtön megszerettem a Közhelyet. Törzshelygyanús választás – köszönhetően a pénztárcabarát áraknak, a biztos kezű DJ-nek, és annak, hogy nem akar többnek látszani, annál, ami: egy jó belvárosi kocsmának.Tetszett a cikk? Akkor csekkold az alábbiakat is!
Kihagyhatatlan kávézók Budapesten
A legjobb piacok a városban
Trafó Kortárs Művészetek Háza