Tulajdonost cserélt a menő designhotel

Új tulajdonosa lesz a több kitüntetéssel is jutalmazott Lánchíd19 Hotelnek. A biznisz szálai egészen északkeleti szomszédunkhoz vezetnek.

2007-ben nyitotta meg kapuit a Duna budai partján lévő Lánchíd 19 desginhotel. Ezernyi ok miatt imádhatták az itt megszállók az luxusszobákban eltöltött estéket. A csodálatos kilátás, a Budai Vár és a nyüzsgő belváros közelsége mind-mind a hotel előnyére válnak. Legnagyobb elismeréseit mégiscsak külseje miatt szerezhette meg.

A Magyar Design és Legjobb Butik Hotel Magyarországon díjjal, valamint A legjobb 100 hotel Európában, 50 legjobb üzleti szálloda elnevezéssel kitüntetett szálloda igai 21. századi hungarikumnak mondható. Az épületet a MOME hallgatói álmodták meg, méghozzá olyanra, hogy nem található benne két egyforma szoba. A kizárólag hazai építészek és designerek munkáiból megszülető betoncsoda egyik legnagyobb érdekessége a pincéjében rejlik.

A munkálatok alatt fedezték fel ugyanis annak a 14. századból származó víztoronynak a romjait, mely az előcsarnok üvegpadlójának köszönhetően egyből felhívja magára az érkezők figyelmét. Így az épületben nemcsak a modernség érvényesül, hála a króm és üveg felületeknek, valamint a határozott vonalvezetéseknek, de a középkori építészet emlékei számára is van itt tér.

A csúcsszuper hotel hamarosan gazdát fog cserélni. Az adás-vételi szerződést már a múlt héten aláírták a felek. Az új tulajdonos ukrán származású, de lichensteini és belize-i székhelyű cégeket is igazgat. A tulajcsere ellenére további  15 évig a Duna-Resort fogja üzemeltetni a hotelt.  Az épület meg nem erősített adatok szerint 1,38 milliárd forintot kóstált.