Tudtad?

Csemegézz a heti érdekességekből! Tudtad például azt, hogy a Facebook hízlal, vagy, hogy Palvin Barbi meghódította a Golden Globe közönségét?

Hízlal a Facebook

A Columbiai és a Pittsburghi Egyetem kutatói megállapították, hogy bár a kapcsolattartás felerősödött a Facebooknak köszönhetően, az önbizalom és a magabiztosság szintén arányosan növekedett – önmagunk cenzúrált verzióját osztjuk meg a közösségi oldalon.  A képernyő másik oldalán viszont egyre nehezebben mondunk nemet olyan dolgokra, mint a nassolás. Ez annak köszönhető, hogy elvesztjük az önuralmunkat és inkább eszünk, miközben a mások által kapott „komment bókokra” figyelünk

Összefog a Park és a Sziget

Április 25.-től a Sziget Szervezőiroda állítja össze a Budapest Park zenei programját. A város legkedveltebb szabadtéri szórakozóhelyén nemzetközi sztárfellépőkre és tematikus minifesztiválokra számíthatunk!

Háborognak a Kazinczy utca lakói

A belvárosi utca az elmúlt pár év alatt a legnagyobb parti szekcióvá avanzsált, ám ezt az ott lakók nem tűrik tovább. Évente körülbelül 3 millió ember fordul meg az utcában, ráadásul legnagyobb részük éjszaka. Az ott élők már nem bírják követni az újabb és újabb romkocsmák nyitási tendenciáit és mióta életbe lépett a dohányzás tilalom még több a hangos fiatal az utcákon. Az önkormányzat két csendrendelet után jelenleg tehetetlen.

Palvin Barbara volt a Golden Globe üdvöskéje

A magyar topmodellt már szóba hozták Justin Bieberrel is, mely hírt természetesen cáfolta a híresség. Az viszont kétségtelen, hogy az óriásplakátok királynője igencsak otthonosan mozgott a backstage-ekben, Leonardo DiCaprióval, Selena Gomezzel és még Steven Spielbergel is készültek fotók róla!

Könyv nélküli könyvtár

BiblioTech néven ősszel nyílik az első, nyomtatott könyvek nélküli könyvtár az Egyesült Államokban, ami az Apple Store-okra fog hasonlítani.

Felépítették a Himaláját az Alföldön


53 millió forintból készült el az a nyolc méter magas szánkódomb a Kiskunsági Nemzeti Parkban, ami tökéletesen tükrözi a Himalája arányait. A 8,8 méter magas, 125 méter hosszú, 17 méter széles, változó tereplejtésű hegyecske kizárólag természetes anyagokból készült. Nyáron zorb és vízicsúszda indul a tetőről!

Még több kulturális cikkért, kattints ide!