Top 5 Tim Burton film

Az amerikai rendező egy őrült professzorhoz hasonlatos, aki sorra valósítja meg vadabbnál vadabb ötleteit. Neked is van kedvenc Tim Burton filmed? Nos, íme a szerkesztőség legkedveltebbjei!

1. Ollókezű Edward (1990) – a Tim Burton féle Pinokkió sztori nem a szokványos módon meséli el a történetet: egy mesteri faragja ki Edwardot, ám mielőtt az érzőlénynek kezeket adhatna, sajnos meghal. Ollókezű Edwardra egy kastélyban találnak rá, befogadja egy család és a szürreális, szögletes kisváros napról napra fogadja be a fura, ámde szeretetteljes fiút. Amikor viszont beleszeret a gyönyörű Kimbe, a város ellene fordul. Torz álomvilág, amiben bármi megtörténhet.
http://www.youtube.com/watch?v=jWFa8zfWfeA

2. Batman (1989) – a Batman filmek bálványa a Burton által megálmodott Gotham. Azóta sem született olyan denevéralkotás a vásznon, ami überelhetné az ijesztőbbnél ijesztőbb karaktereket és a varázslatos díszletet. Michael Keatonnal és Kim Basingerrel a főszerepben, Burton egyhamar magasra tette a lécet. Nem beszélve arról, hogy a Jack Nicholson által játszott Jokert, talán csak Heath Ledger alakítása közelítette meg.


3. Sweeney Todd (2007) – A Fleet Street démoni borbélyában már evidenssé vált, hogy Johnny Depp Tim Burton örök-múzsájává avanzsált. Az alapvetően színpadi darabból kínőtt alkotás szemérmetlenül demonstrálja a vérre éhező bosszú több rétű manifesztációit, és a film végeztével az ember kétszer is meggondolja, hogy kitől fogadjon el sütit. A barna-fekete színvilágra pedig csak annyit mondhatunk: Bravo, Mr.Burton!


4. Alice Csodaországban (2010) – Ebben a filmben Tim Burton olyasfajta színes újragondolása válik valóra, amiről eddig azt hittük, csak a mesékben létezhet. A karakterek gondos kiválasztása sokat dobott a film végeredményén, de tény, hogy a képi világ visz mindent. Jelenetről jelenetre ugrálhat a néző a varázslatosabbnál varázslatosabb színterekben, és egy kicsit mindannyian úgy érezhetjük: bizony, mi is lecsúsztunk a nyúlüregbe. Tim Burton egyik legnagyobb bevételt hozó filmje.
http://www.youtube.com/watch?v=wlkkbsfsiwM

5. Éjsötét Árnyék (2012) – Burton zseniális mestere annak, hogyan lovagolja meg az éppen aktuális trendeket. Amikor a szuperhősök a menők, akkor leforgatja a Batmant, amikor a mesék újratervezése a trendi, akkor pedig piacra dobja Alice-t. Nos, amikor a vámpírok folynak a csapból is, Burton sem maradhat el egy felejthetetlen alkotással. Az abnormális humor és néhol bugyuta dialógok pontosan annyira nevetik ki a műfajt, amennyire kell, viszont a zseniális színészi játék most sem maradhat el (nem meglepő módon, ismét Johnny Deppel a főszerepben). Amikor Drakula a modern világban ébred újra, hozzá kell szokjon az új feltételekhez – és ez nem kis megrökönyödést okoz az kisváros lakóinak. A végén pedig még egy vérfarkas lány is előkerül. Kedves Twilight, Tim Burtonnel szemben sajnos ki kell jelentenünk: esélyed sincs.
http://www.youtube.com/watch?v=s-XnvPzgmqQ

 

Tetszett a cikk? Akkor csekkold az alábbiakat is!
A legtrendibb celebgyerkőcök 
A legszexibb pasik a mozikban – MOST!
Ki rendezi a Mission: Impossible 5-öt?