Top 5 olasz étterem Budapesten

Mikor ettél utoljára pizzát? És ízlett? Megmutatunk pár helyet, ahol az olasz kulináris élvezetek színét-javát megízlelheted.


Akademia Italia

Indítsuk a listát egy kivételes hellyel.  Az Akademia Italiában nemcsak jól lakhatsz, de azt is megtanulhatod, hogyan készítsd el saját magad a klasszikus olasz ételeket. Sőt, a helyen munkahelyi csapatépítőket vagy nagycsaládi  főzéseket is tarthatsz. Az Akademia repertoárjában még több van: sajt- és borkóstolókat is tartanak az ínyenceknek. De persze nem érdemes elfelejtkezni a hely fő profiljáról, az ételekről sem. Gnocci, prosciutto , pizzák… Olaszország ízei itt egyesülnek.

olasz_akad


Trattoria La Coppola

 Egy szicíliai asztal, egy szicíliai szakács, ennyi a jó étel titka, tartja egy régi olasz mondás. A Trattoriában meggyőződhetsz arról, mennyire igaz ez az állítás. Az olasz kalapokról elnevezett Trattoria La Coppola Dél-Olaszország ízeit csempészi a tányérokra.A finom falatokat a legremekebb borokkal öblítheted le.

olasz_Trat


Da Mario

Az étterem, ahol minden olasz. A Da Marioban nemcsak az alapanyagokat, de még a konyhai eszközöket is Olaszországból hozzák, így biztosak lehetünk az ételek autentikusságában.  A Da Mario kínálatában a rengeteg különböző pizza mellett a legfinomabb itáliai édességeket is megkóstolhatjuk.

olasz_damario


Il Terzo Cerchio

Il Terzo Cerchio, vagyis harmadik kör a neve annak az olasz étteremnek, melyet az itáliai ízek kedvelőinek muszáj kipróbálnia. Az elnevezés Dante Isteni színjátékának 3. körére utal, mely egyébként a pokolban található,ott, a ahol a torkos emberek várnak büntetésükre. Ne aggódj, a Terzo Cerchionak csupán annyi köze van pokolhoz, hogy pokolian jó ételeket szolgálnak fel. Az étterem belső tere segítségünkre van, hogy az olasz ízek mellett valóban Olaszországban érezhessük magunkat.

olaszterzo


Ristorante Krizia

A Ristorante Krizia séfje 30 éve kutatja,hogyan is teheti igazán ellenállhatatlanná olasz gasztronómia. Az étterme bebizonyította, hogy sikerült megoldania ezt a rejtélyt. Baráti találkozóra vagy üzleti értekezletre is megfelelő helyszínül szolgálhat a Krizia. Az édességeket itt is érdemes kipróbálnod, például a gluténmentes tiramisujukat.

krizia

Ha még mindig éhes maradtál, próbáld ki a legjobb indiai éttermeket is!