Top 5 kézműves söröző

A kézműves sörök sosem látott népszerűségnek örvendenek, mintha az emberek elkezdték volna megunni az ingatag sörpadon az 1 literes kommersz sör kortyolgatását. Összeszedtünk pár helyet, ahol garantál a finom ital, amely mellett tudjátok majd megváltani a világot!


1. Neked csak Dezső!

„Kicsit sárgább, kicsit savanyúbb, de a mienk.” Hangzik a feledhetetlen mondat a Tanú című filmben.Igaz, a történetben nem sörről, hanem narancsról van szó, de mondás mégis köthető a Neked csak Dezső!-höz. Méghozzá azért, mert Pelikán elvtárs malacáról lett elnevezve a legenda szerint a kocsma. Temérdek magyar és cseh kézműves sörből tud válogatni a vendég, csak győzzünk végigkóstolni őket.

dezső


2. Skanzenclub

A Skanzenclub (hűen a nevéhez) azokba a régi szép időkbe repít minket vissza, amikor még a sörünk mellett kényelmesen üldögélve rágyújthattunk, nem kellett  az évszaktól függően a kocsma előtt kockára fagynunk, eláznunk.  A sört magadnak csapolod, kassza se nagyon van, csak egy amolyan doboz, amibe a söröd árát beledobod. A hely egyetlen hátránya, hogy jelenleg nyári szünetre mentek, de ősztől újra átélhetjük  a közösségi sörözés és dohányzás mámorát.

skanzen


3. Léhűtő


A Gozsdu  udvar Holló utcai bejáratánál találjuk meg a Léhűtőt. A sörök és a hangulat egyaránt kiváló, és az árak se olyan horribilisek, mint azt sok ember gondolná (6-700 Ft-ért már kaphatunk egy korsó sört). Többféle csapolt sörük is van, és üveges sörökből is óriási a választék. Ha valaki a belvárosban jár, és csak szeretne bedobni egy jó sört, akkor ez egyértelműen az ő helye.

léhűtő


4. Jónás Kézműves Söröző

A Jónás Kézműves Söröző (hol máshol, de most komolyan?!) a Bálnában található. Eszelős, ahogy kinéz a hely, de a söreik is legalább ennyire egyediek. Árakban talán egy kicsit drágább, de a még kibírható kategóriába sorolandó (természetesen a kézműves sörök árát nem érdemes összehasonlítani a csapolt kommersz sörökével). A sör mellé jókat is tudsz enni, és a kilátás is gyönyörű a Dunára.

Jónás


5. Beer Company

Listánk végére a kézműves sörözők egy Budai képviselője, a Beer Company került. A Gellért hegy tövében,  a hotel melletti utcácskában bújuk meg a hely. Hogy miért lehet szeretni? Először is, mert a gyömbér sörük valami isteni finom. Másodszor azért, mert a hely kifejezetten olcsó és nagyon nagy a sör választéka, nem csak magyar sörökből, de a belgától a németekig a cseheken át minden nemzet söre megtalálható. A kocsma, már csak méretéből kifolyólag i kifejezetten családias, mondhatni a helyi szakkolik diákjai teszik ki a törzsvendégeit. Úgy is megéri bemenni, hogy megvásárolt sört  nem itt, hanem a Szabadság hídra kiülve kortyolgatod el.

beer co.


+1: a Funzine ajánlja: Élesztő

Az Élesztőt mindenki ismeri és szereti, de lássuk be, hogy a listáról kihagyhatatlan helyről van szó. A csapolt söreikből bőséges a választék (mi leginkább a szilvás sörükért rajongunk), a srácok segítenek, hogyha nem tudsz választani, és megjegyzik, hogy mit ittál, a következő kört pedig az alapján töltik ki neked. Barátságos, alter hely, ahol még télen is szívesen ücsörögsz, akár még a kertben is, ha bent már nem férsz el.

élesztő2