Top 5 indiai étterem

Az egész világ gasztronómiai remekei megtalálhatóak Budapest utcáin, ha nyitott szemmel és korgó gyomorral közlekedsz. Kezdjük a felfedezőtúrát az indiai konyhával! Íme az 5 legjobb hely, ahol remek indiai  falatokba haraphatsz. 


Bombay Curry Bar

2006-ban az Andrássy úton a Bombay Express-szel kezdődött, és a Corvin sétányon a Bombay Curry Barral folytatódott az étterem története. Az biztos, hogy itt autentikus ételbe haraphatsz, ugyanis az étterem tulajdonosa és főszakácsa is a Himalája völgyének szülöttei. Menüjük főszereplője a brit gyarmatosítók által kontinensre behozott curry. A Bombay mesterien ért hozzá, hogy ezt az egyetlen fűszert minden ételükben új oldaláról mutassák be.


Taj Mahal

A menüjüktől biztosan kikerekedik a szemed, mivel több mint 100 indiai ételkülönlegességgel találkozhatsz a Taj Mahalban. Házi készítésű sajt, vegetáriánus ételek, hűsítő levesek a nyári forróságban. Jól hangzik, ugye?


Maharaja

Az étterem neve egzotikus és izgalmas ételeket sejtet, és nem minden ok nélkül. A Maharaja tulajdonosa már több évtizede a gasztronómiával foglalkozik, Budapesten 1994 óta vannak jelen.  Amellett, hogy finomak, még jótékonyak is. A múlt héten például a szentendrei ételosztáson adtak a rászorulóknak 120 adagnyi élelmet. Reméljük, a mi kedvencünk, a Curry Masala Beef is köztük volt.


Tandori

A nagykörúton lévő Tandorit is bátran ajánljuk az Indai ízeire éhezőknek. Az étterem a keleti ország különböző tájegységeinek tradicionális ételeit mutatja be úgy, hogy közben észrevétlenül függőséget okoz.


Haveli

Egy újabb remek  indiai hely, mely ezúttal a Kodály Köröndön található. Saláták, desszertek, rengeteg különböző indiai házikenyér. A Havelinél bőven van miből választani.