Top 5 hely, ha csillagokat szeretnél nézni

Az éjszakai égbolt sok csodát rejteget, ha a tollas párna helyett felkerekedsz, és egy meleg pokróc társaságában elhagyod a város fényeit. Az alábbiakban az öt legjobb hely következik, amit neked is muszáj felkeresned, ha szeretnéd közelebbről is megismerni vagy megcsodálni a csillagokat.

Polaris csillagvizsgáló

Nem is kell messzire merészkedned a belvárostól: a harmadik kerületi Polaris Csillagvizsgálóban profi távcsövekkel és szakértői segítséggel fedezheted fel az éjszakai égbolt rejtelmeit. Bővebb információt itt találsz.

Budapest Planetárium

Akár metróval is megközelítheted a Budapest Planetáriumot, amely a Népligetnél igazán kedvező helyszínt kínál azoknak, akik még a csillagok kedvéért sem hajlandóak elhagyni a kivilágított fővárost. Bővebb információt itt találsz.

Piszkéstetői Csillagvizsgáló

Ha nem riadsz vissza az éjszakai kirándulástól, a Piszkéstetői Csillagvizsgáló lesz az ideális helyszín számodra, ahol már távcsövek nélkül, szabad szemmel is tökéletesen láthatod a legszebb csillagképeket – mivel a fényszennyezettség összehasonlíthatatlanul alacsonyabb, mint Budapesten. Bővebb információt itt találsz.

Duna-Ipoly Nemzeti Park

Hol is lehetne jobban csillagokat figyelni, mint egy Nemzeti Park területén? A Duna-Ipoly Nemzeti Park ráadásul nincs is messze a fővárostól, alkalmanként pedig szervezett csillagtúrára is van itt lehetőség. Bővebb információt itt találsz.

Zselici Csillagoségbolt-park

Hogy is lehetne kihagyni egy helyszínt a felsorolásból, ilyen névvel? A Somogy megyében található park hazánk legkevésbé fényszennyezett területe, így valóban páratlan élményt nyújt, ha innen csodálod meg az éjszakai eget. A parkban egyébként geotúrákat és teljesítménytúrákat is rendszeresen szerveznek. Bővebb információ itt.