Top 5 futópálya Budapesten

Futni nemcsak egészséges, de egyre divatosabb is. Itt az ideje felhúzni a edzőcipődet, és meghódítani a futópályákat. Hogy pontosan hol? Megmutatjuk!

Bikás park – a családosoknak

A 4-es metrónak köszönhetően új élet költözött a Bikás parkba. A futópálya mellett kondipark és több sportpálya is helyet kapott, így nem csoda, ha a lakótelep lakosai erőszeretettel veszik használatba a teret. A park nemcsak a felnőtteké, a játszótereknek köszönhetően a kisgyerekek is le tudják foglalni magukat, mondjuk addig, míg szüleik a futópályán róják a köröket.

Városliget – a kezdőknek

A Liget-projekt alatt is használható a városligeti futópálya. Igaz, itt kevésbé professzionális körülményekkel találkozhatunk. A pályát hol aszfalt, hol kavics fedi, néhol pedig csak a kitaposott földút van. Hogy miért ajánljuk? A futópálya hossza 3 kilométer, így még a kevésbé edzettek is nekivághatnak.

Top 5 futópálya Budapesten: Kezdőknek és haladóknak

Margit sziget – a populárisoknak

Egyre divatosabb jelenség lett a Margitszigeten futni. A nap minden szakában látni a 4-es 6-oson edzőruhában utazókat, akik a picivel több mint 5 kilométeres futópályát kívánják bevetni. A margitszigeti pálya legnagyobb előnye eléggé evidens: a futás közben elénk táruló látványt semmi sem tudja überelni. A Margit híd szigethez kapcsolódó ága alatt egy kondipark is megbújik, ahol izzasztó edzéssel egészítheted ki az izzasztó kardió edzésed.

Népliget – a spontánoknak

Ki ne érezne kedvet a város legnagyobb közparkjában futni? A Népliget legvonzóbb tulajdonsága a futók számára, hogy több ösvény közül is választhatnak, így 2 vagy 10 kilométert is futhatnak. Légy spontán, és döntsd el pillanatnyi erőnléted alapján, hogy mekkora távot akarsz megtenni.

Normafa – az elkötelezetteknek

Megközelíteni sem könnyű, hát még itt futni! 5 kilométernyi kemény terep, meredek emelkedőkkel. Amiért mégis ajánljuk, az a csodálatos környezet, no és a pálya finisében lévő Erzsébet kilátó, ahova levezetésként fel is caplathatunk, hogy gyönyörködhessünk Budapest panorámájában.