Top 4 pékség a Sütés világnapjára!

Május tizenhetedikén ünnepeljük a Sütés világnapját, de hát kinek is lenne ideje egy mozgalmas kedden begyúrni a tésztákat és figyelni a sütő hőfokát? Nem is kell! Kis kalauzunkkal bemutatjuk a főváros legjobb pékségeit, ahova betérve már csak az illatoktól is jól lakhatsz.


Jacques Liszt


1052 Budapest, Apáczai Csere János u. 7.

Magyar, olasz két jó barát, együtt süti kenyerét. Legalább is az Apáczai Csere János utcában biztosan így szól a mondás. A Jaques Liszt pár éve nyitotta meg kapuit fuzionálva a zászló függőleges tükörképeit. Ha magyaros parasztkenyeret akarunk vagy ősi étkünket, a kakaós csigát, kiváló választás, de ha éppen az olaszos kekszeket vagy cibattákat kívánnánk meg akkor is itt a helyünk. Aszalt paradicsomos kenyér… Vörösboros csokoládé torta… Kell ennél több?!


Á table!


„Nagy tálca kiflit hoz a pék mint mindig, és csupa édes illat száll” – énekli Belle a Szépség és a Szörnyeteg elején és bizony Budapesten is érezhetjük azt, amit a Disney francia hercegnője. Az Á table! elhozza nekünk a hagyományos francia ízeket a croiassant, a l’eclair és persze a baguette képében, de ez csak morzsája széles választékuknak. A már-már franchise szintű pékség immáron négy üzlettel is rendelkezik fővárosunkban és a már említett „édes illatokkal” várja vendégeit.

Amber’s French Bakery & Cafe


 1056 Budapest, Fővám tér 5.

Ha már franciázunk, balgaság lenne elmennünk Amberék előtt! A párizsi lét eszenciája járhatja át lelkünket minden falatnál – nem is csoda hiszen hosszadalmas kutatómunka áll a pékség és kávézó mögött és bizony a nagy előkészületek nem csak a hatást, de a minőséget is garantálták. Az eszményi péksütemények mellé terítékre került a francia cukrászat és az ellenállhatatlan hidegtál paletta is. Budapest és Párizs, repülővel másfél óra, de az Amber’s-ben pusztán csak egy harapás!


Butter Brothers


 

1093 Budapest, Lónyay u. 22.

A Lónyai utca kézműves péksége bizony nem mindennapi! A minőség mellett az egészséget is biztosítva mellőzik a margarin és tartósítószerek használatát, tejüket pedig saját teheneiktől szerzik, melyből akár mi is ihatunk egy-egy pohárral. Minimál dizájn várnak bennünket és bár nem nagyüzemi termelést folytatnak biztosan lesz olyan sütemény, amit már csak ránézésre megkívánunk!