Top 10 mese, ami valójában egy horror sztori

Gyerekkori kedvenc meséi valójában koránt sem olyan ártatlanok, mint ahogy később Walt Disney feldolgozta őket. Kíváncsi vagy, hogy végződnek a történetek eredetileg? Készülj a horrorra!

 

1. Csipkerózsika

 

disney1

 

A közismert mese egy olasz történeten alapszik. Főszereplője Thalia, aki mély álomba zuhan, és a király hiába próbálja felébreszteni őt. Megerőszakolja és teherbe ejti a lányt, mindjárt egy ikerpárral. A felébredő Thaliát a király udvarába viszik, ahol az uralkodó felesége megpróbálja megölni. Végül mégis boldogan zárul a történet: Thalia hozzámegy szerelméhez, a nem éppen lovagias királyhoz.

 

2. Herkules

 

Disney verziója szerint a hős Herkules megtalálja az istenek lakóhelyéhez, az Olympushoz vezető utat. A görög mitológia szerint viszont Zeusz törvénytelen fiának ennél sokkal hátráltatottabb sors jut. Héra, a főisten felesége utálja a törvényen kívül született Herkulest, és mindent elkövet, hogy akadályokat gördítsen elé.

 

3. Szépség és a szörnyeteg

 

disney2

 

Az eredeti mesében Bellának van két mostohatestvére, akik megirigyelik nővérük boldog életét a Szörnnyel. Ezért mikor Bella meglátogatja őket, megpróbálják sokáig marasztalni, hogy visszatérve a szerelméhez a Szörny olyan mérges legyen rá, hogy felfalja. Legnagyobb bosszúságukra tervük kudarcba fullad.

 

4. A kishableány

 

Bizony, ez a történet is sokkal horrorisztikusabb a rajzfilm változatánál.  Arielnek muszáj hozzámennie a herceghez, ha nem akar elpusztulni, ám mivel a férfi mást vett el, nincs túl könnyű dolga a hableánynak. Ha emberként akar tovább élni, meg kell ölnie a herceget, és a vérét végigcsurgatni a lábán. Ezt viszont nem képes megtenni, lévén egy romlatlan lelkű szépség, ezért inkább a halált választja.

 

5. Hamupipőke

 

A gyémánttopánért való küzdelem az eredeti történetben sokkal véresebb, méghozzá szó szerint. Hamupipőke gonosz mostohái, hogy lábukra illesszék a cipőt, levágják lábujjaikat. A mese főhőse, Hamupipőke pedig a herceggel kötött esküvőjükön madarakkal vájatja ki a gonosz testvérek szemét. Ez aztán a stílusos bosszú!

 

6. A dzsungel könyve

 

Bár a dzsungel állatai által felnevelt fiú mesebeli története vidám és gondtalan, a történet alapjául szolgáló Kipling könyvben másképp alakulnak a dolgok. Miután Maugli, a történet főhősének visszailleszkedése az emberek társadalmába kudarcot vall, a fiú visszatér az esőerdőbe. Kis idő múlva két barátjával, Hátival és Bagirával, vagyis az elefánttal és a párduccal ismét megjelennek a faluban, hogy aztán mindent elpusztítsanak.

 

7. Hófehérke

 

disney4

 

Íme, egy másik bosszúálló hősnő. A Grimm változat szerint Hófehérke meghívja az esküvőjére a gonosz boszorkányt, és olyan cipőt ad neki, melyben addig kell táncolnia, míg meg nem hal az egybegyűlt násznép előtt.

 

8. Pocahontas

 

Egy mese, ami valós eseményeken alapszik. Pocahontas létező személy volt, akárcsak mesebéli szerelme, John Smith. A férfi naplója alapján azonban arra lehet következtetni, hogy megerőszakolta és teherbe ejtette az indián nőt, aki húszas évei elején meghalt.

 

9. A párizsi Notre-Dame

 

disney5

 

Quasimodo szerelmét Esmeralda nem képes viszonozni. A nőt a gonosz főesperes válaszút elé állít. Vagy hozzámegy feleségül, vagy megöli őt. A nő inkább a halált választja, ami miatt Quasimodo magát okolja, ezért addig marad a nő holtteste mellett, míg éhen nem hal. Érdekesen újraértelmezett Rómeó és Júlia történet, ugye?

 

10. Mulán

 

Mulán, a bátor nő, aki férfinak álcázza magát és katonának áll, hogy megmentse apját a hadi szolgálattól. Nos, csak eddig egyezik a Disney mese és az eredeti történet. A csavar csak most jön! Mulán, hazatérve a harcokból egy csonka családhoz érkezik, prostituált lesz, hogy megkeresse családja napi betevőjét. Élete nem nevezhető éppen idillinek, és ezt ő is tudja, ezért végül öngyilkossághoz folyamodik.