Titkos kirándulások a Balatonnál

A Balaton megannyi kincset rejt… Bemutatunk néhány titkos kirándulást!


Balatonfüred

A balatonfüredi Koloska-völgyben létesített Vadaspark, 2,2 hektáron várja a látogatókat. A parkban több vadfaj képviselőit is megismerhetjük egy kiadós sétával egybekötve. A Koloska-völgy egyébként is kellemes helyszíne lehet egy hosszabb kirándulásnak is, hiszen akár hegyet mászva, akár a Jókai-kilátóból Pazar kilátás tárul elénk.


További információkat itt találsz.

Szigligeti séta „all in one”

Szigliget minden kétséget kizáróan a Balaton egyik legszebb települése. Érdemes azonban kicsit messzebbre tekinteni, mert a környék is tele van izgalmas látnivalókkal.

Végigsétálva a Balaton-felvidéki Nemzeti Park szigligeti templomtól induló, majd ugyanoda visszaérkező, kék T jelű Kamon-kő Tanösvényén megtekinthetjük az Árpád-kori Avasi templomromot, az erdőbe lépve információt kaphatunk a Balaton kialakulásáról, a terület növény- és állatvilágáról, valamint megismerhetjük a geológiai múlt fontosabb történéseit, az egykori tűzhányók világát is.

A tanösvény 6 km hosszú, a szintkülönbség 290 m. Ez a táv kényelmes tempóban (rövidebb pihenőkkel) 2,5-3 óra alatt megtehető.


További információkat itt találsz.

Kereki és Fejérkő

Balatonföldvár közelében található Kereki, melynek legfőbb nevezetessége Fejérkő vára. A középkori várromhoz egy romantikus túra során juthatunk el. A szabálytalan alaprajzú, ellipszis alakú építmény romjai a községtől délnyugatra, a Levelesi erdő északi részén emelkedő, 283 m magas Várhegyen láthatók.


További információért kattints ide!

Levendula és Dörgicse

Dörgicse környékén barangolva, keressük fel a település határában fellelhető középkori templomromok maradványait és mindenképpen látogassunk el a Dörgicsei Levendula Majorba is!


További információkért kattints ide.